Mehukasta tiistaita


Kun meille tuli uusi perheenjäsen, se oli aluksi kovin suosittu. Annoimme sille tilaa ja huomiota, jaoimme aikaamme sen kanssa. Kuitenkin yhteinen aikamme väheni ja lopulta meitä tuijotti yksinäinen ja hylätty ystävä, joka ei päässyt täyttämään tehtävää, jota se oli luotu täyttämään.

Tälle mehustimelle, jolle olimme kodin antaneet, meinasi käydä samoin, kuin niin monelle kodinkoneelle, joita ajattelemme tarvitsevamme, mutta jotka kuitenkin päätyvät yläkaappiin tai vintille. Mehulinkomme oli kuitenkin osoittanut olevansa säilyttämisen arvoinen, joten oli ryhtiliikkeen aika. Sukelsin kaupan hevi- osastolle ja kahmin mukaani runsain määrin luonnon aarteita. Hylätty mehustin puhdistettiin pölystä ja se sai taas tehdä sitä, minkä osaa parhaiten - elämän eliksiiriä.


Ostimme mehulingon alunperin, koska halusimme sijoittaa terveyteen ja hyvään oloon. Mehustetuista kasviksista ja hedelmistä saat huomattavasti enemmän ravinteita, kuin jos söisit ne kokonaisina. Muista kuitenkin, että vaikka nämä mehut ovatkin terveellisiä, niin ne eivät korvaa aterioita.

Mehustamisen perusohje on, että jokaiseen kasvis/ hedelmä yhdistelmään tulisi laittaa omenaa/ päärynää, sekä sitruunaa/ limeä. Näistä mehuun saa hyvää hapokkuutta ja raikkautta tasoittamaan makua joten voit siis heittäytyä vaikka kuinka villiksi, kun sekoituksiasi kehittelet.

Mehustimia on monenlaisia, joten ennen sijoittamista kannattaa hieman lukea niistä enemmän, jotta löydät juuri sen omaan tarkoitukseesi sopivan. Meidän omamme on Philipsin mehulinko ja hyväksi todettu.
Olen ollut tovin flunssassa, joten tässäpä siis tämän hetken ykkös- ohje.

"flunssa-shotti"

1 omena/ päärynä
puolikas lime/ sitruuna
1 valkosipulinkynsi
tuoretta inkivääriä oman maun mukaan
Miten pienellä vaivalla voi tehdä itselleen hyvää, niin sielulle kuin ruumiillekin. Ja kotiin ostetut kukat tekevät aina hyvää sielulle. Niille on myös aina aihetta.

Onko siellä mehustajia ja millaisia ovat teidän suosikki ohjeenne?
Kippis ja terveydeksi!


Henna

Kommentit