Mikä olet joulu?Terveiset täältä meidän joulun keskeltä! Nyt on joululaulut laulettu, mantelit löydetty ja jäljellä mukavan seesteinen mieli. Me vietimme aaton anoppilan kätköissä ja eilen tulimme tänne toisen perheen tykö. Aatto meni hyvän ruoan ja rauhallisen joutilaisuuden merkeissä. Tai no, välillä meininki oli varsin riehakas, sillä Miikkan puolelta kuvioihin on tullut myös kaksi mahtavaa mukulaa ja lasten jännityksen ja riemun seuraaminen on hupaisaa ja liikuttavaa.

Valkoinen joulu jäi nyt vain haaveeksi ja facebookissa monet valittivatkin "joulufiiliksen" puuttumista. Se sai miettimään, että mistä se "fiilis" tulee ja pitääkö sellainen saavuttaa? Mitä se joulu oikein on? Niin ja mitä minä haluan sen mulle olevan.

Uskon, että se joulufiilis tulee, kun sitä ei odota vaan keskittyy ihmisiin ympärillä ja pysähtyy elämän tärkeisiin asioihin. No joojoo, onhan se joulusauna ja kuusen tuoksukin tärkeitä! Vaan silti vaan sitä kosmetiikkaa ja maustetta, mikä tekee kaikesta vieläkin parempaa.
Joulun vietossa on se seesteinen puoli; jouluna otetut kuvat luovat illuusion rauhasta ja pysähtyneistä hetkistä. On se sitäkin, mutta toinen puoli joulun vietossa on se riemukas härdelli; se kun ihmiset kertovat kilpaa tarinoita ja huonoja vitsejä, lapset pyörivät ympyrää, kun eivät jännitykseltään malta keskittyä yhteen asiaan, ja se kun aikuiset luopuvat arjen paineista ja rutiineista ja kaivavat riemuissan esille lapsuuden suosikkipelit. Tälläkin hetkellä talon miehet raahaavat ahtaita rappuja pitkin yläkertaan kesäisin ulkokäytössä olevaa pingispöytää. Mahtava ähellys - mahtava voitonriemu! Pitää varmaan käydä pari peliä voittamassa.
Olen onnekas, kun oman kodin lisäksi meillä on kaksi paikkaa, joissa viettää tällaisia juhlia, hetkiä rakkaiden ihmisten kanssa. Toivoisin, että kaikilla olisi sellainen paikka. Vielä en vaihda kalsareita farkkuihin, vaan lomailu jatkukoon ja taidanpa iskeä seuraavaksi saunaan. Taas. Toivottavasti myös sä sait viettää ihanan rauhanjuhlan.

Henna

Kommentit