Merisuolalla huiskitut toffeet


Pitkästä aikaa sain itseni keittiöön, kun selailin Virpi Mikkosen KIITOS HYVÄÄ- kirjaa, joka on täynnä ohjeita sokerittomiin ja gluteenittomiin herkkuihin valmistettuina hyvistä raaka-aineista. "Merisuolalla huiskittu toffee" puhutteli tällä kertaa ja siitä tuli meidän viikonloppumme herkku!


Toffeet (noin 15 kpl)

1 dl manteleita ja/ tai pähkinöitä
1,5 dl kotimaista luomuhunajaa
2 dl makeuttamatonta mantelivoita/ tai pähkinävoita
2 rkl kookoshiutaleita
hyppysellinen merisuolaa


Murskaa pähkinät ja mantelit esimerkiksi sauvasekoittimella. Itse käytin cashewpähkinöitä ja maapähkinöitä. Annostele hunaja lieden keskilämmölle jatkuvasti sekoittaen, kunnes se alkaa vaahdota. Jatka vaahtoutuvan hunajan sekoittamista noin 5 minuuttia, jonka jälkeen käännä liesi pienimmälle ja lisää manteli- tai pähkinävoi. Hämmennä seosta, kunnes se alkaa hieman paksuuntua. Ota pannu pois liedeltä ja lisää manteli-/ pähkinämuru ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.


Annostele lämmin seos silikonimuotteihin tai esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, kuten minä tein. Tasoittele tarvittaessa vedellä kostutetulla veitsellä tai kaapimella. Ripottele pinnalle merisuolaa. Anna jäähtyä jääkaapissa hetken ja tämän jälkeen voit leikata levystä haluamiasi palasia. Toffee säilyy jääkaapissa pari viikkoa, esimerkiksi leivinpaperiin käärittynä.


Tadaa! Perinteistä venyvää ja vanuvaa toffeeta tämä ei ole, mutta makoisa vaihtoehto. Itse pidän erityisesti suolan tuomasta lisästä. Kaiken lisäksi tämä herkku on sokeriton ja sopii myös keliaakikoille.Sunnuntaina juhlistetaan taas kaikkia ihania äitejä ja tässäpä yksi hyvä vinkki, jos äidille on vielä lahja hankkimatta. Pitää ehkä itsekin leipoa vielä toinen erän viemisiksi, sillä tämä erä hupenee jo uhkaavasti.Onnea ja makoisaa päivää kaikki äidit! Erityisesti se jokaisen oma ja paras.

Henna

ohje: KIITOS HYVÄÄ, Virpi MikkonenKommentit