Onnellisten yötön yö


Kun silmiä kirveltää auringonlaskun seurauksena, on polttanut kielensä nuotiolla paistettujen vaahtokarkkien takia, seuraillut jännityksellä viereisen saaren lintujen omaa West Side Storya sekä vähän meinannut itkeä ympärillä vallitsevan yltiöpäisen kauneuden takia, niin voi kai sanoa, että mökkireissu on ollut varsin onnistunut.Miten sattuikaan, että rakeiden, kaatosateen ja viiman välissä juhannusaaton illaksi ilma kirkastui ja meidät ympäröi mitä kaunein auringonlasku ja maailman tuhannet sävyt. Tällaisina iltoina miettii, että onko montaakaan parempaa asiaa kuin auringonlaskut? Enpä usko. Ne saavat poikkeuksetta pakahtumaan ja muuttavat ympäristöään aivan kuten haluavat.

Tällaisina iltoina ei myöskään haikaile muuta tai muualle, vaan nököttää tyytyväisenä juuri tässä.Tällaiset illat ovat yksi parhaimmista asioista Suomessa. Ei, yksi parhaimmista asioista maailmassa. Seesteinen luonto rauhoittaa minun välillä rauhatonta sydäntäni ja mieltäni. Luonnossa ja mökin katveessa voi haahuilla meikittä, sopivan rumissa vaatteissa, keitellä kahvia vanhalla liedellä ja ottaa torkut, kun siltä tuntuu. Mieheni katsoi minua viikonloppuna hymähtäen, kun kuljin räjähtäneessä mökki-lookissani.

Minä: "Mitä? Nauratko sä mun tukalle?"
Hän: "Ei, kun sä näytät levänneeltä."

Jes, tavoite saavutettu ja ihan vahingossa!
Sitten tuli hiipuu, äänet vaimenevat ja kömmin peiton alle toivoen, ettei keskellä yötä tarvitse herätä taivaltamaan metsän rajassa olevaan ulkohuussiin. Sitten kun kuitenkin herää, niin ulos mennessään huomaa, että kaikkialla on yhä yhtä rauhallista ja valoisaa eikä unen häiriö äkkiä enää harmitakaan.

Toivottavasti sullakin oli mukavasti pakahduttava juhannus.

Henna

Kommentit