Itsenäisyyspäivän tunnelmia


Itsenäisyyspäivänä luonto oli kuin valkoiseen juhla-asuun pukeutunut ja salli meidän juhlia kauniissa säässä Finlandian kaikuessa joka puolella. Nyt on jo saapaskeli ja meillä soi Ultra Bra- jotain suomalaista kai siinäkin. Me vietimme itsenäisyyspäivän ensin ystävien luona hemmoteltavana ja sen jälkeen kotona perinteisesti linnanjuhlia katsoen hyvän ruoan parissa.


Sininen ja valkoinen on yhdistelmä, jota en koskaan ole ihan kokenut omakseni, en vaatteissa enkä sisustuksessa. Itsenäisyyspäivän kattausta meinasin lähteä tekemään näitä lipun värejä käyttäen, mutta pääosaan päätyivät luonnosta ammentaen vihreän eri sävyt, talvinen valkoinen ja kirkas lasi sekä kaapista löytyvä suomalainen design. Sininen pääsi sitten loistamaan rehellisesti ikkunaan viritetyssä lippunauhassa!Jälkiruoaksi meille tein ihanan herkulliset ja helpot panna cotat, eli kermavanukkaat. Päälle kaadoin kunnon loraukset aitoa tyrnimehua- ihan mahtava yhdistelmä tuo kirpeä tyrni ja kermaisen makea panna cotta! Suosittelen tätä jälkkäriä, jos haluaa tarjota nopeasti valmistuvaa herkkua isollekin joukolle. Tämä on helppo versioida tilanteen mukaan; vaikkapa marjoja ja hedelmiä päälle tai sitten itse panna cotan maustaminen vaikkapa kahvilla.

Ohjeita näihin herkkuihin löytyy pilvin pimein, mutta tässä tuo helppo perusohje (ilman liivatetta):

(4-6 annosta)
5 dl kermaa (tai maitoa)
1 dl hyytelösokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kerma ja sokerit kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Kaada jälkiruoka-astioihin ja annan hyytyä jääkaapissa muutamasta tunnista seuraavaan päivään.Päälle päivän rientoihin valikoin pitkän samettisen mekon, joka on löytö kirpputorilta ja suomalaista tekoa sekin. Sopi juhlavampaan menoon ja toimi vielä sohvaan nurkkaan kääriytyessä. Joskus musta on se, mikä saa muut värit loistamaan.

Onnea vielä kaunis Suomi. Stay gold.

Henna
Kommentit