Kuusi kuusista vinkkiä jouluun


KUUSI yötä jouluun on! Tässäpä siis teeman mukaisesti kuusi oivaa joulukuusi- vinkkiä joulun päiviin.


1. Joulukuusitukka

Tässä sellainen hulvaton vinkki pikkujouluihin tai itse aattoillalle, että huomio on taattu, eikä muusta vaatetuksesta sitten enää tarvitsekaan ottaa stressiä. Joulukuusitukka syntyy helposti kotikonstein: itse virittelin pienen limsapullon hiusten sisälle ja parsin kokonaisuuden kasaan hiuslenkillä ja muutamalla pinnillä, joilla myös kiinnitin koristeet. Lakkaa tarvittaessa oman maun mukaan ja vähän mielikuvitusta. Ja sopivasti huumoria. Voilá!2. Joulukuusi- lautasliina

Kaunis kattaus on osa joulupöydän tunnelmaa. Olen jo aiempina vuosina tykästynyt tähän sympaattiseen joulukuuseksi taiteltuun servettiin ja sen voi helposti koristella ja muokata erilaisiin kattauksiin. Tässä myös hyvää puuhaa kokin apulaiselle! Hyvän videon taitteluohjeeseen löydät TÄÄLTÄ.


3. Havut ja luonnon oksat

Havut tai luonnon oksat ovat klassinen ja helppo tapa elävöittää sisustusta ja kattausta. Tässä anopin kauttausidea; pellavaliinaan narulla kiedottu sypressin oksa, josta minulle yllättäen tuli taas joulukuusi mieleen. Yksityiskohdilla on väliä.4. Maailman makein kuusi

Vihreät kuulat ovat joulun ehdoton rakastettu tai vihattu herkku. Itse rakastan näitä, kohtuudella nautittuna. Tiesittekö muuten, että vihreät kuulat ovat virallisesti päärynän makuisia? En ole ikinä edes tullut ajatelleeksi.

Tässä Vihreiden kuulien tarjoilu- vinkki, joka sopii hyvin vaikka näyttäväksi joulupöydän koristeeksi. Aika makea eikö? Tarvitset vain styrox-kartion, puolikkaita cocktailtikkuja, alumiinifoliota sekä haluamasi valikoiman kuulia. Itse valitsin vihreiden sekaan hieman punaisia palloja sekä tietysti tähden huipulle. Tämä minun käyttämäni kartio on Sinooperista (26cm) ja siihen meni marmeladikuulia noin 750 grammaa. Päällystä kartio foliolla ja sitten vain tikuttamaan kuulia kiinni! Voi olla hyvä ostaa varalle yksi paketti marmeladeja, jotta voi sitten joulun aikana paikkailla kadonneita "oksia"..5. Kuusijäätelö

Suomen jäätelöltä löytyy jäätelö, jonka sanotaan sisältävän kuusenhavuja. Olisiko tässä pohja jollekin hyvälle ja jouluisalle jälkiruoalle? Itse en ole tätä kyseistä jäätelöä maistanut, mutta onko teillä kokemuksia? Hitti vai huti?


6. Huonekuusi

Tätä ei sen suuremmin tarvitse esitellä, sillä numero kuusi, on juuri sitä itseään. Erilaisia huonekuusia on näkynyt viime vuosina ympäriinsä ja sisustuslehtien sivuilla. Jos et pysty tai jaksa hankkia isoa kuusta huonetta koristamaan, niin tällainen kaveri ei ole yhtään hullumpi vaihtoehto. Meidän yksilöämme koristavat huolettomasti ripustetut valot ja tätä nykyä siellä killuu myös muutama kirkkaanpunainen pallo.


Lähteekö joku näistä kokeiluun teillä? Joulukuusen alkuperästä on paljon erilaisia mielipiteitä ja versioita kuusista löytyy maailman ääriä myöten, mutta aika syvälle se juurensa on upottanut! Ja mikäs siinä, ainakin meille tuo kaunotar on aina tervetullut joulua viettämään.


Henna

Kommentit