Arjen juhlavuutta ja suklaisia herkkuja


Viime viikolla pääsin pariinkin otteeseen osaksi kriittistä, mutta hyväntuulista Euroviisu- iltamaa. Kamalasti päästiin taas näkemään erilaisia esityksiä ja viisu-kliseitä - mutta myöntäkää, että niitähän ne monet oikeasti odottaa! Modulaatioita, glitteriä, kaukaisuuteen tuijottavia katseita. Itse en ole suuri Euroviisu-fani, mutta hyvässä seurassa ne ovat ihan viihdyttävää tekemistä. Yhden illan istuimme meillä ja halusin tehdä jotain hyvää tarjottavaksi. Mieleeni tuli nopea ja makea ohje, jonka bongasin pääsiäisenä Design Boulevardissa vieraillessani. Design Boulevard on upea sisustusliike Tampereella ja näiden herkkujen lisäksi olisin poiminut sieltä kotiin vaikka mitä.

Nämä suklaiset pallerot perustuvat domino kekseihin, jotka ovat jo vuosien takaa tuttuja kavereita. Ohje on yksinkertainen ja nopea toteuttaa.

Erota keksien valkoinen sisusta ja keksit eri kulhoihin ja murskaa keksi pieneksi muruksi, vaikka tehosekoittimessa. Sekoita yksi paketti maustamatonta tuorejuustoa valkoiseen täytteeseen. Lopuksi sekoita kaikki yhteen ja pyörittele haluamasi kokoisiksi palloiksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.


Kun pallot ovat hetken jähmettyneet jääkaapissa, voit dipata ne sulatettuun suklaaseen, jolloin ne kovettuessaan saavat kauniin ja herkullisen pinnan. Itse käytin tummaa suklaata. Huomasin, että näiden palleroisten tekoprosesstista oli hiukan haastavaa saada hyviä kuvia. Ensinnäkin osasin taitavasti levittää suklaata ympäri keittiötä ja toisekseen näytti ennemminkin siltä, että olisin kuvannut mutaa. No, lopputulos näytti kuitenkin varsin kutsuvalta! Maku on tuhdin suklainen ja makea, mutta tällainen suklaapommi sopii hyvin vaikka kuohuvan kylkiäisiksi.


Tarjoilualustana toimii Bombon hauska tarjotin ja pöydän virkaa toimittivat vanhat vaneriset matkalaukut. Rakastan näitä matkalaukkuja, simppeleitä ja kauniita. Jotkut kivat istuintyynyt tuohon vielä, niin arjen juhlapiknik on valmis.

Makoisaa päivää!


Henna
Kommentit