Florida baby! Matkakuumetta ja sen hoitoa.


Maapallo-lamppua pyöräyttämällä kaikki tuntuu olevan niin lähellä. Hauska ja nostalginen kirpparilöytö loistaa kaapin päällä ja muistuttelee pitkäaikaisesta vaivasta, joka ei ota laantuakseen. Palloon tuijottelemalla mielikuva-matkailu on helppoa ja halpaa, mutta monesti vain nostaa matkakuumetta, joka jomottaa takaraivossa ja muistuttelee itsestään säännöllisesti.

Nyt saa pallon tuijottelu hetkeksi jäädä, sillä olemme lähdössä Miikkan kanssa muutaman viikon kuluttua Floridan lämpöön. Menimme kaksi vuotta sitten naimisiin, mutta työkiireiden takia suunniteltu häämatka jäi tekemättä ja vihdoin on sen aika! Luvassa on kolme viikkoa seikkailua sekä rehellistä auringossa löhöilyä sitruunasoodan äärellä. Itse olen käynyt Kaliforniassa muutama vuosi sitten, mutta miehelleni tämä on ensimmäinen kerta jenkkilän kamaralla. Kun mietimme matkakohdetta, mahdollisuuksien ja vaihtoehtojen määrä oli huumaava, kovasti olisi paikkoja joissa olisi mukavaakin mukavampi kenkiänsä kuluttaa. Olemme kuitenkin puhuneet meren taakse matkaamisesta, joten päätimme, että aika sen toteuttamiseen on nyt.

Mikä olet miehiäsi Florida? Menneiden aikojen loistoa ja auringonpalvojan keitaita? Auringonpaisteen osavaltio- lempinimen tuomia odotuksia ja niiden täyttämisen paineita? Televisiosta tuttuja paikkoja ja niitä maisemia, jotka eivät ole ikinä päätyneet filmille? Florida on hiukan leimautunut eläkeläisten paratiisiksi sekä huvipuistojen sekamelskaksi - mutta minua ei niin vain viilata linssiin. Näytä meille todelliset, kauneimmat kasvosi.


Suuntaamme ensin Miamiin, sieltä vuokraamme auton ja ajelemme viikon ajan kohti Orlandoa. Hiukan on suunnitelmia tehty, mutta ei liikaa. Odotan auringon lisäksi matkalta ainakin aitoa frozen youghurtia (nam!), kansallisuuksien sekamelskaa ja kiireettömyyttä.

Onko siellä Floridan kävijöitä? Otamme kiitollisuudella vastaan kaikki miellyttävät ja mielettömät vinkit! Erityisesti kiinnostavat löydöt, joista turistioppaat eivät tiedä mitää. Nyt salaisuudet julki!


Henna

Kommentit