Miljoona kiharaa


Kikkarapää, käkkäräpää! Täällä! Jo lapsuuskuvissa tervehtivät vaaleat luonnonkiharat ja sittemmin väri on tummentunut, mutta kiharat ovat pysyneet.

Minulta on usein kysytty, että eikö luonnonkiharoihin mene hermot. No, kukapa ei välillä haaveilisi erilaisista hiusmalleista ja leikkauksista ja suoristusrautaakin olen joskus harvoin käyttänyt. Silti voin rehellisesti sanoa, että nämä kiharat ovat minun juttuni ja pidän niistä.

Luonnonkihara hius on helposti kuiva, joten se vaatii paljon kosteuttavia hoitoaineita. Itse käytän usein öljypohjaista shampoota ja hoitoainetta. Harjaan hiukset märkinä, jotta kihara kuivuisi mahdollisimman nätiksi ja lopuksi suihkautan kampaamosta ostettua kosteuttavaa ja hiuksiin jätettävää hoitoainetta. En kauheasti tykkää föönailla, vaan annan kuivua rauhassa. Aina hyvä vaihtoehto on "luonnon-fööni", auringossa ja leppeässä tuulessa hiukset kuivuvat nopeasti. Mitään muotoilutuotteita en juurikaan käytä, mutta jos teillä on hyviä vinkkejä kiharalle hiukselle, niin jakoon vaan!

Vaikka kiharat vaativat hoitoa, ne myös palkitsevat hoitajansa helppoudellaan - kiharat näyttävät usein siltä, että hiusten laittoon tai kampauksen väkertämiseen olisi käyttänyt enemmänkin aikaa. Todellisuus on kuitenkin usein suihku, kuivaus ja pari pinniä - tadaa!
Olen jo pitkään ollut tummatukkainen ja hiukset ovat saaneet kasvaa vapaasti. Kuitenkin viime aikoina olen saanut itseni kiinni leikkimästä ajatuksella, että tekisin niille jotakin repäisevää. Mitä se sitten olisi? Polkka? Etutukka? Vaalea? Raitoja? Suoristus? Mitään kovin radikaalia ei kuitenkaan vähään aikaan ole luvassa, sillä ammattini määrittelee pitkälle myös hiusteni värin, mutta ajatuksella on hauska leikitellä. Minusta myös tuntuu, että esimerkiksi kaunis rankalaishenkinen polkkatukka saattaa olla kuvitelmissani muuta, kuin todellisuus olisi.

Arkistojen kätköistä löytyi pari ehdotusta, olisiko näissä ainesta kesä-fledaksi?


Niin. No ehkä se etutukka jää piiitkään harkintaan. Kesä tosin sekoittaa helposti pään, joten ties mitä sitä vielä keksii. Nyt tämä muikkeli on puusaunan raikas, hiukset rehvakkaasti sekaisin ja vatsa täynnä isän tekemää nokkoslettua. Autuus.


Henna


p.s. Muistathan, että blogiani voi seurata myös bloglovinin ja facebookin kautta!


Kommentit

  1. Makeet hiukset! Mä oon vuosia taistellut mun ison kiharapehkon kans ja oon kyl löytänyt tuotteet jotka ei kuivata kiharoita pilalle :) Palashampoo toimii tosi hyvin hellävaraisuutensa vuoksi kiharoille, käytössä on kans Bouncecurl niminen kiharoille tarkoitettu geeli mitä tilasin jenkeistä ja voin kyl kertoo että paras ostot pitkään aikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja mahtavaa saada vertaistukea muilta luonnonkiharat omaavilta. :D hyviä vinkkejä, täytyypä yrittää etsiä tuo Bouncecurl jostain!

      Poista

Lähetä kommentti