Hay - valkoisen pöydän viettelys ja vaikeus


Meille muutti syksyllä pieni ja kaunis Hayn tarjotinpöytä. Halusin jotain vaaleaa ja keveää kontrastiksi tummalle sohvallemme sekä isolle, tummanruskealle kaapille ja tämä pöytä soveltui hienosti kaikessa siroudessaan. Hay on tanskalainen designhuonekaluyritys jonka tuotteissa yhdistyy innovatiivisuus ja laadukkuus. Jos Hay ei vielä ole tuttu, niin kannattaa tutustua!


Se mitä tämä vaalea kaunotar on tuonut mukanaan elämäämme, on lasinaluset. Kyllä, niinkin tavallinen asia, kuin nuo lasin alle laitettavat lituskat, joita on nähtävissä jokaisessa ravintolassa. Olen nimittäin osoittautunut hieman suojelevaksi pöydän suhteen, sillä valkoinen ei tunnetusti ole kaikista helpoin väri. Hyvä pointti kuitenkin on, että sohvapöytä on käyttöä varten.. Tässä ovat siis sekä pöydän, että mielenrauhani pelastajat.

Pyöreät lasinaluset olen ostanut pari vuotta sitten Lahden Muotoiluinstituutin joulumyyjäisistä ja kulmikkaat ovat Tampereen Taito Shopista Mikko Leppäsen Suunnikas- sarjan aluset. Vanerinen tarjotin sopi näiden kanssa kuin rusina pullaan tai mansikat vaniljajätskiin. Tarjotin löytyi Tampereelta Aleksis Kiven kadulla sijaitsevasta sisustusliikkeestä nimeltään Dom Dom.

Käytännön luoman tarpeen mukana, olen alkanut pitämään lasinalusista osana sisustusta. Vähän kuin sisustustyynyt sohvalla, niillä voi helposti muokata värimaailmaa tai tyyliä olohuoneessa. Nämä nykyiset vanerista tehdyt ovat mahtavia, mutta olen salaa alkanut silmäilemään jotain värikkäitä ja kesäisempiä vaihteluksi. Esimerkiksi jonkinlaiset keraamiset laatat olisivat upeat. Ehkäpä pitäisi rakennusliikkeestä ostaa laatat ja laittaa niihin itse pehmustukset alle?

Ei kai sitä valkoista väriä kannata pelätä, niin vaatteissa, kuin huonekaluissakaan! Opettelee vaan elämään sen kanssa.


Henna


Kommentit