Maryanne Moodie ja perinteikästä uudella tavalla


Hyvää viikonloppua ihmiset! Siellä se arska paistelee ah. Minä se vaan intoilen tietokoneen äärellä, sillä tein ihanan löydön internetin ihmeellisesti maailmasta ja jaan sen nyt teille!

Erilaiset seinävaatteet ovat osa suomalaista käsityöperinnettä ja moni tuntee ne nimillä ryijy tai raanu. Monet aiemmin näkemistäni seinävaatteista ovat herättäneet kunnioitusta tekijää ja taitoa kohtaan, mutta en välttämättä ole osannut kuvitella laittavani sellaista seinälle omassa kotonani. Syynä voi olla se, että ne ovat usein olleet todella massiivisia ja usein melko tummia. No, nyt on toisin.

Eksyin Maryanne Moodien sivuille ja jäin koukkuun. Maryanne Moodie on Australiasta lähtöisin oleva, nykyisin Brooklynissa asuva taitelija, joka punoo ja suunnittelee seinävaatteita. Lisäksi hän suunnittelee punonta- paketteja vasta-alkajille sekä pitää loppuunmyytyjä työpajoja ympäri maailmaa. Inspiraationsa Maryanne saa vintage- tekstiilien mutkikkuudesta, perinteisestä puvustamisesta, modernista taiteesta sekä luonnonmukaisesta maailmasta.Itse ihastuin näissä töissä yllättäviin ja äärimmäisen toimiviin väriyhdistelmiin sekä siihen, kuinka niissä on hyvässä suhteessa sekä siroutta että rouheutta. Kuitenkin taustalla näkyy myös perinteikkyyttä, kuitenkin tuoreella tavalla.Miltäs nämä näyttävät teidän silmäänne? Minä jo rupesin haaveilemaan itse tuollaisten tekemisestä, ehkäpä pitäisi hankkia Maryannen suunnittelema aloittajan-paketti ja mennä puistoon väsäämään hih. Maryannen töitä voi ostaa useistakin verkkokaupoista, tässä pari vaihtoehtoa:

Näissä töissä on jotain ajatonta ja silti tuoreutta, ottaisin mielelläni tuollaisen kotia koristamaan. Tällä hetkellä suosikkini tänne valitsemistani töistä ovat kuvat 1, 3 ja 4. Huomaatteko, yritin valita yhden, mutta kolmesta en enää saanut karsittua, olkoon siis näin.

Mikä näistä on sinun suosikkisi?


HennaKommentit