Kun parveke halusi näyttää kauniimmat kasvonsa


Meillä on mukavan kokoinen parveke. Ei se iso ole, mutta edellistä parvekettamme ei ollut lasitettu, sinne mahtui yksi tuoli ja edessä meni vilkas autotie, joten rima ei ole korkealla. Nykyinen parvekkeemme on lasitettu ja osoittaa sisäpihalle, niin ja tuoleja mahtuu ainakin kaksi, huraa! No, koska kotimme on säilytystilan suhteen niukka, niin parveke on tietysti saanut kontolleen myös erinäistä tavaroiden säilytystä ja vaatteiden kuivatusta. Se ei siis ole mikään iltapäiväkahvien keidas tai auringonpalvojan paratiisi, mutta oikein kelpo.

Päätin kuitenkin, että nyt olisi pienen päivityksen aika. Kesä ja aurinko tuli ja totesin, että olisihan se mukava, että parvekkeella olisi viihtyisä olla. Lisähuone kesällä! Halusin tehdä parvekkeen päivityksen pienillä muutoksilla enkä niinkään hankkimalla uusia kalusteita.
Ensimmäisenä tietysti siivous, sillä kevään jäljiltä koko parveke on pölyssä. Ostin Indiskasta uudet istuintyynyt vanhoihin tuoleihimme sekä lintu- pariskunnan - no, muuten vaan viihtymään meille. Tuolille asettelin Kapsäkistä ostetun ohuen viltin odottamaan viileitä kesäiltoja.

Vanha punainen arkku on ostettu aikoinaan kirpputorilta ja toimii parvekkeella sekä säilytyslaatikkona että pöytänä. Arkku on kivasti kulunut ja väriläiskä ja katseenvangitsija pienessä tilassa. Arkun päälle laitoin Anttilasta 70% alennuksesta löytyneen liuskekivi- tarjottimen ja sen päälle kodin kätköistä löytyneen Pentikin kynttilälyhdyn odottamaan pimeneviä iltoja.

Arkun päältä löysi paikkansa myös äidin antama Bougainville. Meidän parvekkeemme on ihana, kun aurinko paistaa sinne pitkään, mutta tässä on myös vaikeus, se on älyttömän kuuma kasveille. Tämä kaunokainen kuitenkin kuulemma viihtyy erityisesti auringossa ja lämmössä, joten meidän kotimme on sille oikein oiva! Talveksi se saa sitten siirtyä viileään. Toiveissa olisi vielä toinen auringon kuumuutta rakastava, eli oliivipuu. Bougainvillen kaveriksi liittyi joskus keikalta lahjaksi saamani Aarikan Erakkopeli. Meidän parvekkeellamme saa siis sopivasti myös erakoitua ja nauttia omasta peliseurastaan!
Lattialta paikkansa löysivät kirpparilta löytynyt kuparinen lyhty sekä Etolasta hankittu pitkä ja raidallinen muovimatto.

Siinä se on, meidän pieni kesäsoppi.
Onko teillä hyviä vinkkejä ja kivoja ideoita pienelle parvekkeelle?


Henna

Kommentit

  1. Onpa ihana pikku parveke, todella kotoisaksi olet sen laittanut :) Kesällä kyllä harmittaa kun meillä ei ole parveketta, se olisi kyllä niin kiva paikka viettää kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pienessä asunnossa kaikki neliöt otetaan käyttöön. ;)

      Poista

Lähetä kommentti