Matkalla - autoillen Floridan eteläiseen kärkeen


Loman toinen viikko meni rennosti kruisaillen kohti Floridan eteläkärkeä sekä länsirannikolla. Auto oli pieni ja aluksi tuntui vähän hurjalta solahtaa sen kyydissä kovaan liikenteeseen farmareiden sekaan. Se kuitenkin osoittautui näppäräksi ja teki tehtävänsä, koin jonkinlaista yhteyttä sen kanssa pienenä, mutta pippurisena heh. Auton vuokraamista kovasti suositeltiin eri paikoissa, kun lueskelimme asiasta ennen matkaa. Ja kyllä se totta oli, auto on jenkkilässä tosi kätevä ja varsinkin Floridan saa "hyvin haltuun", sillä välimatkat eivät ole liian pitkiä. Amerikka on monin paikoin pitkälle autoilua ajatellen rakennettu ja teitä ja kaistoja oli kamalasti. Autoista puhumattakaan.

Ensimmäisenä suuntasimme automme Miamista etelään, kohti kaupunkia nimeltään Key West. Key West saarijonon perimmäinen saari ja siellä sijaitsee myös Yhdysvaltojen eteläisin piste. Täytyy kai tässä myös mainita, että paikasta löytyy myös nobelkirjailija Ernest Hemingwayn talo, jota me tyydyimme tiirailemaan vain ulkoa.

Kun etsimme tietoa Key Westistä, ihmisten mielipiteet tuntuivat olevan ristiriitaiset; toiset sanoivat, että sinne kannattaa ehdottomasti mennä sen erilaisuuden sekä upean ajomatkan takia, toiset taas sanoivat, että matka ei ole vaivan väärti. No me päätimme kuitenkin ajella siltoja pitkin Key Westiin ja yöpyä siellä yhden yön verran. Olihan paikka hieno kauniine taloineen, mutta täytyy todeta, että paikka ei tehnyt minuun suurempaa vaikutusta. Ajomatka saaria pitkin kulki pitkälti pensaiden ja kauppojen välissä, jolloin maisemat olivat niukassa. Kun meri näkyi, niin olihan se kaunista, mutta ehkäpä olen merinäköaloja sen verran nähnyt, että maisemat eivät häikäisseet erityisesti. Meidän kokemuksemme Key Westistä oli varmasti vain pintaraapaisu ja uskonkin, että esimerkiksi purjehtija tai sukeltaja voi saada paikasta enemmän irti.

Pahoittelen, että puhun taas säästä, mutta Floridan sää oli välillä niin kummallista, että oikein nauratti. Alla pari kuvaa siitä, kuinka kovasti sää saattoi muuttua pienessä hetkessä ja vaihdella näin pitkin matkaa.


Jos on taipumusta matkapahoinvointiin, niin Florida on erinomainen paika kokea roadtrip - maisemat olivat hämmentävän tasaiset! Itse koin tämän jopa vähän tylsäksi. Kaipaan vuoria, maisemia ja etäisyyksien tuomaa kontrastia.


Key Westistä ajelimme Evergladesin aluellee ja yövyimme parhaat päivänsä nähneessä hostellissa sekä vietimme päivän kamalan isossa Sawgrass Milssin ostosparatiisissa, joka oli täynnä erilaisia outlet- myymälöitä. Seuraavaksi meitä odotti Meksikonlahden kuuma syleily.


Henna

Kommentit