Matkalla - Orlando, Floridan ihmemaa


Orlando, maailman hauskin paikka? No sen voi jokainen itse päättää, mutta ihan mielenkiintoinen paikka kokea kaikessa erikoisuudessaan. Vietimme viikon Orlandossa majoittuen International Roadin tuntumaan enkä ehkä koskaan ole ollut paikassa, mikä olisi ollut noin selkeästi turisteille rakennettu. Kaikki mainokset, muovisuus ja turistikaupat yhdistettynä kaupungin pysähtyneeseen kuumuuteen oli erikoinen kokemus. International Roadilta oli lyhyt matka teemapuistoihin ja erilaisiin hurvitteluihin ja outletit olivat lähellä. Me otimme Orlandon vastaan sellaisena kuin se näyttäytyi, etsimättä sen enempää vanhaa ja historiallista tai luonnon ihmeellisyyksiä. Söimme jäätelöä tekonurmella ja ihastelimme kaupoissa sadoin eri tavoin tuotteistettuja, piirretyistä tuttuja lapsuuden sankareitamme.Viikko vierähti ostoksia tehden ja sopivasti altaalla tylsistyen. Mielestäni se on hyvän loman merkki, että välillä on myös vähän tylsää. Yhden päivän käytimme seikkaillen Islands of Adventure- puistossa. Iso osa ihmisistä tulee Orlandoon huvipuistojen houkuttelemana ja puistoihin kyllä panostetaan, näyttävä paikka kaiken kaikkiaan. Päivä vierähti hauskasti esimerkiksi Jurassic Parkissa ja Harry Potterin maisemissa. Illalla alkoivat tutut sateet ja puolisen tuntia vietimme pienen kioskin lipan alla lätäkön kasvaessa ja kastellessa, ennen kuin pääsimme pelastautumaan hotellille.

Jokaisella kolottaa joskus huvipuisto- hammasta ja jos ikinä Orlandoon menet, niin suosittelen kyllä käymään jossakin puistoista! Disney Worldin sanotaan soveltuvan paremmin hiukan pienemmille, mutta Islands of Adventure tai Universal Studios Orlando ovat hyviä vaihtoehtoja.
Loman viimeiseksi etapiksi valitsimme Daytona Beachin itärannikolla. Iltaiset ja aamuiset kävelyt meren rannalla olivat hyvä ja rauhoittava päätös lomalle. Sen verran kuitenkin vielä retkeilimme, että kävimme katsastamassa Kennedy Space Centerin ja suosittelen paikkaa! Jos jostain löytyy tietoa ja tarinoita avaruudesta ja sinne matkanneista sankareista, niin täältä. Alueelta on historian saatossa lähetetty avaruuteen aluksia ja lähetetään edelleen. Kovasti siellä myös kannustettiin tulevaisuuden astronautteja ja olikin hauska tajuta, että Amerikassa työ avaruudessa tai avaruuteen liittyvän tutkimuksen parissa on oikeasti yksi vaihtoehto ammatiksi. Suomessa astronautiksi aikovia pikkupoikia ei ehkä oteta niin vakavasti..
No niin. Ajattelin lopettaa tällä erää viimeisen matkakertomukseni johonkin kauniiseen kuvaan ja seesteiseen kuvaukseen siitä, kuinka kuljeskelin rannalla ja tunsin ihanaa vapautta ja liikutustakin meren äärellä. Eiköhän sellaista fiilistelyä ole kuitenkin tässä jo tarpeeksi ollut, joten viimeiseksi kuvaksi jääköön tämän wannabe- astronautin kuva Kennedy Space Centerin kaupasta. Kuunnellessani kannustavia WE NEED YOU- puheita uskoin jo hetken, että kohtaloni on tulla vielä joku päivä astronautiksi ja valloittaa kaukaisia galakseja. Enää en oikein usko, mutta ehkä elämä yllättää..


Kiitos elämä ja avartava matkustus, kiitos Florida! Mihinköhän seuraavaksi?

Henna

Kommentit

 1. Onpa mahtavia kuvia!
  Pääsisipä tuonne itsekkin:) mukavaa päivää!
  Noora / www.noorajatuukka.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä siellä kaikenlaista ihmeteltävää riitti. :) mukavaa päivää myös sinne!

   Poista

Lähetä kommentti