Plastic Cameras ja ainutlaatuiset kuvat


Muistatko ajan, kun hetken taltioimiseen oli vain yksi mahdollisuus? Kun filmikamera naksahti kuvan ottamisen merkkinä, ei sen jälkeen voinut enää kuin odottaa kehityksestä saapuvaa valokuvaa. Ei mahdollisuutta katsoa ja arvioida heti juuri otettua kuvaa. Ei selfietikkuja ja tuhansia valokuvia, joista valita juuri se paras. Kuitenkin valokuvaamisen ympärillä oli hohtoa, erityisyyttä. Kutkuttava fiilis, kun haki tuoreet valokuvat liikkeestä ja alkoi yksi kerrallaan tarkastelemaan otoksia.

Kuvaaminen on niin ihanan ja kamalan helppoa nykyään. Edullisia kameroita myydään erilaisiin tarpeisiin ja lisäksi kaiken aikaa mukana kulkevat kännykkäkamerat. Kuvaamisen ympärille on myös kehittynyt eräänlainen täydellisyyden kulttuuri, etsitään juuri sitä täydellistä otosta, täydellistä valoa, kuvakulmaa ja ilmettä. Sekin on toisinaan hyvä, mutta eikös epätäydellisyys olekin mielenkiintoista?
Sain pari vuotta sitten mieluisan lahjan, lahjakortin http://plasticcameras.fi sivustolle. Miten hauska karkkikauppa, mitä erikoisempine kameroineen ja härpäkkeineen! Tilaukseen lähti turkoosi WIDE SLIM- filmikamera, joka on nyt pari vuotta kulkenut mukanani ja välillä unohtunut pöytälaatikkoon. Olin jo päässyt unohtamaan, että mitä kaikkea filmille on tallentunut ja siksipä jännitystä oli ilmassa, kun kävin hakemassa kehitetyt valokuvat.

Muutama kuva oli hämärä, mutta ne otettu melko pimeässä. Suurin osa oli onnistuneita ja kyllä se niin vaan on, että näissä kuvissa on oma uniikki fiiliksensä! Hyvällä tavalla epätäydellinen ja siksi kiinnostava. Ostin uuden filmin.

Varsinkin nyt kesällä, kun valoa riittää, ei ole huonompi idea kuljettaa tuollaista filmikameraa laukun pohjalla. Ainutlaatuisia kuvaushetkiä!


HennaKommentit

  1. Aika jännä! Nyt mäkin haluan tuommoisen kätsyn kameran :D Tuolla sivulla oli vielä ihana vihreäkin joka on mun heikkous.

    VastaaPoista
  2. Eikö olekin hauskoja. :) Vihreä on kyllä tosi söpö! Tekisi itsekin mieli tilata vielä toinen, jollain kivalla twistillä, esim. tuo lomo. Hauskoja kuvailuja, jos tilaukseen lähtee!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti