BLOCKFEST hype


Tampere täyttyi viikonloppuna BLOCKFEST- kansalla ja porukkaa virtasi Ratinan Stadionille ja sen rannoille yli 60 000 henkeä ja yllätäen minä olin yksi heistä. Saimme ystävältä lahjaksi kahden päivän liput, joten täytyihän sitä mennä katsomaan miltä pohjoismaiden suurin hiphop- festivaali näytti! Olihan se ihan fäijönii ja ihmisillä hyvä swäg hehe.


Suurinta osaa artisteista en tiennyt ennestään tai ollut aiemmin ainakaan kuunnellut, mutta oli itseasiassa aika virkistävää mennä festareille ilman suurempia odotuksia tai toiveita. Ajatuksena; yllättäkää minut! Olihan siellä toki tuttujakin nimiä aina Ruudolfista Raappanaan ja JVG:stä Elastiseen. Ainiin ja kohuttu ja kiistelty Cheek tietysti, jonka musiikki ei minua liiemmin sykäytä, mutta show oli näyttävä ja hieno ja päättyi suureen ilotulitukseen. Minulle parhaiksi keikoiksi jäivät Kasmirin ja Elastisen keikat. Kasmir fiilisteli täyden teltan sykkimään ja Elastinen räjäytti hyvällä meiningillä ilta-auringossa kylpevän täyden stadionin.

Tämän tyyliseen musiikkiin keskittyvillä festareilla korostui myös selkeästi iso energian määrä niin esiintyjillä kuin yleisön keskuudessa. Musiikki on niin sykkivää ja kirjaimellisesti ihmistä liikuttavaa, että piknik-viltillä istuskelu ja kaino fiilistely voi olla vaikeaa. Tai ainakaan se ei minulta olisi onnistunut! Päällimmäiseksi jäi hyvä mieli positiivisesta meiningistä, joka festareilla oli ja tuo ihan huikea sää oli isossa osassa.

Havahduin festareilla siihen, että liian vähän olen viime aikoina ollut kuuntelemassa livemusiikkia, sillä kyllä se vaan on niin eri asia nähdä artistit paikan päällä. Loppuun Elastinen: "Älä pysäytä musiikkia, älä koskaan pysäytä sitä!"

Henna


Kommentit