Tampereen designviikko - TUNTU
Tänään alkoi Tampereen 7. DESIGNVIIKKO ja sitä vietetään 28.8. asti! Tapahtuman takana on DesignOnTampere ry, joka on tamperelaisten eri alojen suunnittelijoiden perustama yritys. Sen tarkoituksena on kehittää muotoilu- ja kaupunkikulttuuria Tampereella tuotamalla erilaisia tapahtumia ja julkaisuja.

Nyt alkavan designviikon teema on TUNTU. Sitä kuvataan tapahtuman sivulla näin:

"Teema herättää pohtimaan aistien ja kokemusten tärkeyttä virtuaalistuvassa maailmassa. Konkreettinen läsnäolo ja kosketus eivät ole korvattavissa visuaalisilla ärsykkeillä. Materiaalitunnun voi kokea vain fyysisessä olomuodossa. Työ, ystövyyssuhteet ja kuluttaminen tapahtuvat pitkälti jo verkossa. Tasapaino virtuaalisen ja fyysisen maailman välillä on tulevaisuudessa yhä tärkeämpää."

Niinpä! Mielenkiintoinen teema meikäläisen mielestä ja sen alle mahtuu paljon. Itse ajattelin käydä ainakin sunnuntaina 23. päivä Designtorilla Tampereen Tullikamarilla tuijottelemassa ja haaveilemassa. Ja tietenkin vähän tunnustelemassa teeman mukaisesti! Torilla on aina hauska pyöriä vaikka aina ei ostoksia mukaan lähtisikään. Ilmapiiri on värikäs ja kupliva - ja joo, hiukan myös hikinen, kun iso joukko designin ystäviä metsästää aarteita. Mutta sehän kuuluu vaan asiaan!

Designtorin lisäksi valokuvaaja Laura Hapon Tuntu- näyttely työhuone Kulmassa kiinnostaa ja näyttelyä voi käydä kurkkimassa 21.8.- 20.9. Saatanpa myös pyörähtää perjantaina 28. järjestettävässä designviikon päättävässä Kivijalka- illassa ja designkorttelin pihajuhlassa, jolloin ohjelmassa on esimerkiksi Tuntu- näyttely, Dot- kahvila ja muotinäytös MUKA VA, NOUKI & Helinä Hukkataival.

Rakastan kun Tampereella järjestetään kaikenlaista ja syntyy hyvää kuhinaa. Käy tsekkaa designviikon tarkempi ohjelma täältä! Ehkäpä törmäämme!

Henna


kuva: DesignOnTampere

Kommentit