Kasvioppia tyylilläOlen syksyn mittaan ihaillut ja etsinyt Ebba Masalin vanhoja opetustauluiksi tehtyjä kasvitauluja. Ebba Masalin oli vuosina 1873-1942 elänyt taidemaalari, piirtäjä ja kuvittaja ja noissa hänen tekemissään vanhoissa, mutta niin kovin hienoissa kuvissa on taitoa ja nostalgiaa. Moni muukin on tainnut näihin ihastua, sillä markkinoilla olevat taulut ovat myynnissä kovalla hinnalla ja vielä en ole raaskinut meille sellaista ostaa.

Vierailin viime viikolla vanhalla ala-asteella ja ymmärrätte varmaan sydämeni tykytykset, kun näin pitkän rivistön näitä kauniita tauluja koulun ruokalan seinällä. Upea kokoelma! Oli myös hienoa, että koululla oli ymmärretty taulujen arvo ja ne oli laitettu seinälle nähtäväksi, sen sijaan, että ne olisi tungettu varaston hämärään. Nämä nopeasti kännykällä napatut kuvat eivät tee tauluille oikeutta, mutta oli otettava todistusaineistoa.

Nyt näistä tauluista on painettu uusia julisteita, joita voi löytää Taito Shopista. Lisäksi myynnissä on kuvista tehtyjä kortteja, purkkeja, kaitaliinoja ja pyyhkeitä. Itse ostin lajitelman kortteja, joista voi joskus vaikka taulut kehystää.

Mutta onhan se niin, että aito on aina aito. Ehkäpä jatkan etsintää, jos löytäisin jostain kohtuullisella hinnalla unohdetun ja aliarvostetun aarteen.


Henna

Kommentit