Kauniin ja taidokkaan keskelläTeimme eilen äitini kanssa visiitin Suomen Kädentaidot- messuille, jotka pidettiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messut järjestettiin tänä vuonna 20. kerran ja viikonvaihde oli täynnä erilaista ohjelmaa, näytteilleasettajia ja ostosmahdollisuuksia. En tiennytkään, että nämä messut ovat Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma! Tapahtuma oli täynnä perinteistä käsityötä sekä Suomi- designia, myynnissä oli valmiita tuotteita ostettavaksi sekä hyviä löytöjä, ideoita ja tarjouksia itse tekevälle.En lähtenyt messuille etsimään mitään erityistä, vaan lähinnä inspiroitumaan sekä mahdollisten joululahjojen toivossa. Hallit olivat täynnä kaikenlaista kaunista, uniikkia, taidokasta ja hurmaavaa. Huomasin, että eniten huomioni veivät erilaiset keramiikka- esineet sekä raanut, joita tuntui olevan esillä aikaisempaa enemmän tai ehkäpä ne vain ovat olleet mielessäni tänä syksynä uudella tavalla. Minun ostokseni jäivät yhteen isompaan sydämeni sulattaneeseen printtikuvaan ja kasaan joulukortteja.

Paljon oli esillä laadukkaita ja kauniita suomalaisia vaatteita, koruja sekä esineitä kotiin. Olenhan toki tiennyt, että Suomesta löytyy osaamista ja erilaisia kädentaitoja vaikka kuinka, mutta tuolla se lyö niin sanotusti päin näköä. Miten paljon tästä maasta löytyykään osaamista, mahtavaa! Ei ainakaan lieventynyt halu kasata käsityökerho, josta aiemmin kirjoittelin.

Väki tuntui löytäneen paikalle, joten uskon, että tällaiselle tapahtumalle on kysyntää. Ehkäpä siis ensi syksynä uudestaan! Sitä ennen voi suunnata ainakin erilaisiin joulumyyjäisiin, joiden aika alkaa vähitellen olla käsillä. Glögikautta en ole vielä avannut, mutta luulen, että se on tehtävä pian. Ihanaa.


Henna

Kommentit