Raakapatukat taatelistaMonesti kun päivät venyvät, niin kaipaa jotain pientä syötävää tuomaan energiaa. Välipalapatukka on yksi hyvä vaihtoehto kantaa mukana ja haukata välttääkseen voimattomuuteen vaipumisen ja nälkäkiukun. Olen silloin tällöin ostanut erilaisia patukoita kaupoista, mutta en ole vielä erityisesti ihastunut tarjontaan, enkä ihan vakuuttunut kaikkien patukoiden sisällöstä. Varmasti hyviä vaihtoehtoja löytyisi etsimällä, mutta en itse ole vielä tarpeeksi perehtynyt voidakseni suositella mitään.

Ystävälläni oli töissä mukana herkullisen näköisiä itsetehtyjä raakapatukoita, joissa perustana oli käytetty taateleita. Taatelin ystävänä kuolasin herkkujen perään ja päätin kokeilla myös itse raakapatukoiden väsäämistä ohjetta varioiden. Näin ainakin tiedän mitä ne sisältävät!


Raakapatukat (perusohje) (n. 10kpl)

4 dl pähkinöitä/ manteleita
4 dl kivettömiä taateleita
loraus hunajaa/ kookosöljyä
haluamiasi mausteita


(Tein itse massan puolet pienempänä ja patukoita ei siitä tullut kovin montaa, joten tuolla määrällä pitäisi tulla enemmän syötävää!)

Jauha ensin pähkinät sauvasekoittimella/ blenderillä karkeaksi jauheeksi (mä käytin cashewpähkinöitä, mutta valitse mielesi mukaan!). Tämän jälkeen leikkaa taatelit mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita nämä ainekset yhteen. Massa saa olla hieman irtonaista, mutta tulee pysyä puristettaessa kasassa.

Jaoin massan kahteen osaan:

toiseen osaan lisäsin lorauksen hunajaa sekä jauhettua inkivääriä ja kardemummaa. Myös esimerkiksi kaneli voisi sopia tähän hyvin. Näistä tuli mukavan mausteisia ja vähän jouluisiakin!

Toiseen osaan lisäsin nestemäisenä kookosöljyä n. 1 tl:n verran sekä kookoshiutaleita fiiliksellä. Tykkään itse kovasti kookoksen mausta, joten laitoin reilulla kädellä, nam!

Muotoile massasta paksuhko levy ja paketoi se tuorekelmuun. Anna jähmettyä jääkaapissa. Jähmettyneestä massasta voit leikata erilaisia patukoita tai vaikkapa pieniä herkkupaloja!

Patukoista saa hiilihydraatteja, hyviä rasvoja ja proteiineja - kaikkea sellaista mikä auttaa jaksamaan tarvittaessa. Lisäksi ne vievät makeannälän - hyvä plussa tällaiselle karkkihiirelle!

Hauskaa näissä patukoissa on se, että niitä on helppo varioida ja voit lisätä raaka-aineita sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Kuivattuja marjoja, siemeniä, kaakaojauhetta.. Mä lähden nyt illaksi töihin ja nappaan pari tällaista reppuun. Mitä mainiointa iltaa teille!


Henna

Kommentit