Kerran Berliinissä


Nyt siitä Berliinin reissusta! Oli rentouttavaa olla lomalla tietäen, että loma on oikeasti vasta alussa ja kotiin saavuttua on aikaa levätä. Meidän reissumme ei silti ollut mikään tehoilu-loma, vaan mentiin rennolla meiningillä, hengitellen. Kun siltä tuntui, niin pidimme tauon löhöillen hotellilla, katsoen dartsin MM- kisoja ja Lindtin suklaata syöden hehe! Pitäähän loman tuntua lomalta ulkomaillakin.Ei siellä Saksassakaan mikään talvi ollut, välillä kuljin takki auki auringon paisteessa ja lintuen laulaessa. Jos joku olisi fiilistellyt kevään tuloa, olisin varmaan uskonut, että kevät on täällä. Silti joulua oli laitettu näkyvästi ja ihmiset tuntuivat olevan juhlatuulella. Itselläkin oli kevyt olo, johtuen tietysti alkaneesta lomasta, mutta ulkomailla ollessa olo on myös kivasti irrallinen ja vapaa. Matkoilla on sopivasti kaukana kaikesta tutusta ja saa perspektiiviä omaan elämään.

Meillä oli jonkin verran paikkoja, joissa olimme suunnitelleet käyvämme, mutta paljon kuljimme myös fiiliksellä. Berliinistä kyllä löytyy tekemistä ja ihmeteltävää. Se on yksi niistä kaupungeista, jossa kohtaavat vahvasti historia ja nykyaika; rinta rinnan ovat vanhat ja koristeelliset kivi"linnat", DDR:n aikaiset karut kerrostalot sekä uudet ja modernit lasiset rakennukset. Kaikki mitä Berliini on ajan saatossa kokenut ja nähnyt, tuntuu olevan läsnä, mutta samalla siitä on tullut urbaani eurooppalaisen kaupunkikulttuurin kehto.
 
Hieno reissu, hieno kohde. Jos pieni kaupunkiloma houkuttaa, niin suosittelen Berliiniä hyvänä vaihtoehtona. Lennotkin kestivät vaivaiset puolitoista tuntia, siinä ajassa ei pääse edes junalla Tampereelta Helsinkiin! Nyt toivottelen teille mukavaa sunnuntai-möllötystä ja hiukan Berliini- vinkkejä luvassa myöhemmin. Seommoro!


Henna

Kommentit