Lihaton tammikuuMeillä on on ollut uuden vuoden kunniaksi tammikuun ajan projekti "lihaton tammikuu". Jätimme ruokavaliosta pois lihan ja kanan, mutta kalaa ja äyriäisiä olemme syöneet.

Tiesin, että pystyisin olemaa ilman lihaa. Kyse tässä oli ennemminkin siitä, että näin tulisi haastettua itseään "think outside the box", löytämään uusia ruokalajeja arkeen ja ymmärtämään yhä enemmän se, että hyvän kasvisruoan tekeminen ei ole niin hankalaa. Sen kana- tai jauhelihapaketin ostaminen vain on liian helppoa. Huomaan, että kanaa mun ei ole edes tehnyt mieli, mutta voi olla, että kun helmikuu vaihtuu, ostan jonkun erityisen hyvän pihvin. Aion silti jatkaa entistä kasvispitoisemmalla ruokavaliolla!

Meillä on ruokalistalla ollut esimerkiksi erilaisia salaatteja, wokkeja, keittoja, kaaliruokia ja tofua sekä erilaisia ravintoloiden kasvisluomuksia. Ylhäällä olevan "Villiä vegeä"- kirjan sain hetki sitten ystävältäni lahjaksi ja odotan innolla, että ehdimme kokeilla kirjan herkullisen kuuloisia ohjeita!

Olisi hauskaa kuulla, millaisia kasvisruokia te tykkäätte tehdä ja syödä? Laittakaa parhaat vinkit jakoon kommenttiboksiin, niin päästään testailemaan!


Mitä parhainta viikkoa!

Henna

Kommentit