Vinkkejä Berliiniin suuntaavalleBerliinistä riittää jokaiselle. Uskon, että moni haluaa nähdä nähtävyyksiä ja maamerkkejä, joista kaupunki on tuttu, ja suosittelen, mutta ajattelin laittaa tähän muutamia muita vinkkejä.

Shoppailijalle kaupungista löytyy koluamista; on kasa ketjuliikkeitä, saksalaista designia ja lukuisat vintageliikkeet. Itse jättäisin suosilla väliin jokaisesta kaupungista löytyvät liikkeet ja keskittyisin pienempiin putiikkeihin, saksalaiseen designiin ja vintage-liikkeiden kätköihin.

Second hand- putiikeista voisin mainita vintage- ja designer- vaatteita myyvän Isobel Gowdien. Putiikki on täynnä aarteita hyviltä nimiltä, jotka kannattaa käydä tsekkaamassa. Koko Mitten alue on tutkimisen arvoinen! Toinen hauska kauppa, johon reissulla törmäsin on vintage- kauppa Made in Berlin. Ylhäällä oleva kuva on napattu siellä ja paikasta kyllä löytyy monenlaista, monenlaiseen makuun. Humana second hand ja vintage voi Saksassa tulla monessa paikassa vastaan ja tätä voisi sanoa eräänlaiseksi UFF:in vastineeksi.


Jos design ja erilaiset putiikit kiinnostavat Bikini Berlin on vierailun arvoinen. Tämä "Concept Mall" sisältää myös niitä merkkejä ja nimiä, joita ei ihan joka puolelta löydä.
Sunnuntaisin Boxhagener Platzin puistossa järjestetään tori, jossa kannattaa pistäytyä, jos tykkää leppoisasta markkinameiningistä. Itse ihastelin erityisesti monenlaisia huonekaluja ja lamppuja, mutta niitä ei olisi käsimatkatavaroihin saanut tungettua, joten jäivät nyt hankkimatta. Torin lisäksi tällä Friedrichshainin alueella on paljon kivoja pikkukauppoja tutkittavaksi.


Sitten ruoka. Me söimme reissulla HYVIN ja PALJON ja niitä vaihtoehtojahan riittää. Söimme korealaista, vietnamilaista, pari kertaa sushia, dönerit jonotimme supersuositulta kojulta ja pitihän meidän hakea saksalaiselta joulutorilta perinteistä saksalaista grilliruokaa; sämpylä pihvillä. Ja se todella oli kuin hodari minkä sisällä oli kokonainen pihvi - pelkästään. Kokemus kaikessa älyttömyydessään! Seuraa siis ruoka-intuitiotasi, uskon, että Berliini vastaa kyllä. Pari vinkkiä voisin kuitenkin heittää!


Elfidan brunssi oli kattava ja tunnelmaltaan ravintola oli kivan kodikas. Paikka sijaitsee ihan tuossa Boxhagener Platzin kupeessa, joten tämän voi yhdistää vaikka tori-kierrokseen. Meidät laitettiin täydessä ravintolassa istumaan kahden saksalaisen naisen ja Anthony Hopkinsin näköisen herrasmiehen viereen ja yhdessä nautiskelimme kiireettömästä sunnuntai-ateriasta. Fiilis oli rento ja ruoka hyvää, täällä myös kasvissyöjä saa vatsansa täyteen.
Jos tykkää vietnamilaisesta ruoasta (tai se ei ole vielä tuttua!) kannattaa pistäytyä ravintolaan nimeltään Monsieur Vuong. Älyttömän hyvää vietnamilaista ruokaa! Ensimmäisellä yrityksellä koimme tappioln ulkona parveilevan jonon edessä, mutta se ainoastaan kasvatti kiinnostusta paikkaa ja sen herkkuja kohtaan, joten palasimme seuraavana päivänä ja nyt pääsimme nauttimaan hyvästä ruoasta.

Ehkäpä ensimmäisen kerran pitkä jono oli myös tuuria, sillä sen ansiosta menimme paikan lähellä olevaan korealaista ruokaa tarjoilevaan ravintolaan nimeltään YamYam. Suosittelen käymään! Ruoka oli hyvää ja tunnelma kotoisan rento.
Hyvää viikonloppua teille! Täällä ainakin ollaan jo pitkän viikon jälkeen valmiita nauttimaan parista vapaapäivästä. Ehkäpä huomenna pitkä aamupala ja uuden kirjan aloittaminen. Kuulostaa hyvältä.

Henna

Kommentit