Ei talvikunnossapitoaJoskus talvella tuntuu, että tällaisen kyltin voisi ripustaa myös minun kaulaani. En kuitenkaan halua olla muiden välttelemä ja lumen alle nuukahtanut ja väsähtänyt, niin kuin nämä Pyynikin portaat.

Kesäisin tunnen itseni helpommin energiseksi, tehokkaaksi ja eri tavalla hehkuvaksi kuin talvikuukausina. Tähän välillä vähän ränsistyneeseen vireeseen on aika helppo löytää monia syitä: pimeys, kylmyys, auringon puute, vitamiinien puute, kuivuva iho, jatkuva toppautuminen vaatteisiin ja niissä paleleminen tai hikoileminen, loska ja se, että ainakin minun tulee oltua talvisin vähemmän ulkona.

Syksy ja talvi ovat parhaimmillaan upeita vuodenaikoja, joita ei voi fiilistellä liikaa. Ei voi kuitenkaan väittää etteikö niihin liittyisi omat haasteensa. Mistä energiaa, hyvinvointia, hehkua?

Tässä muutamia juttuja, jotka mulla on nyt kovassa huudossa.


Hedelmät

Mitä enemmän ja mitä useammissa väreissä, niin sitä parempi! Ja kaikki niiden ihanat vitamiinit.
Kipukoukku

Tämä kapistus on osa osa mieheltäni saamaa joululahjaa ja meistä on tullut sen kanssa hyvin läheisiä. Jos ei aina ole hierovia käsiä saaatavilla, niin tällä voi kivasti muovata ja pehmittää hartioita, jotka on kylmässä jännittänyt tukkoon.
Ihon hemmottelu

Pakkanen kuivattaa ja haastaa ihoa ja kasvot saattavat alkaa jopa hilseilemään. Rakastan tätä virolaisen Nurme- kosmetiikkamerkin avokadoöljyä sisältävää vartalokuorintaa, mikä ravitsee ja kosteuttaa ihoa ja Dr. Hauschkan raikastavaa kasvovettä on hyvä suihkutella kirkastamaan ja elävöittämään ihoa. Yöksi laitan usein tätä kivan paksua Natural Goods Companylta saatua sheavoita ja se saa imeytyä yön ajan. Näistä kavereista mun ihoni tykkää.

Kukkia ihan muuten vaan

Joskus on paikallaan ostaa kukkia ihan muuten vaan. Oikeastaan olisi ihanaa, jos niitä voisi olla kotona aina! Talvella kukat tuo erityistä iloa ja muistuttaa lähestyvästä kesästä. Nämä tulppaanit sain Miikkalta nimipäivänä ja mahtavan kauan ne keittiötä koristivatkin.
Mitkä asiat pitävät sinut "talvikunnossa"?

Nyt taidan imuroida kodin nopeasti ihan vaikka perjantai-illan kunniaksi, sillä sekin vaatii hiukan kunnossapitoa! Sitten rentoilua. Mukavaa iltaa sinne!

Henna

Kommentit

  1. Suosittelen luettavaksi Pekka Kytömäen runokokoelman Ei talvikunnossapitoa - siitä saa voimaa talveenkin!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen luettavaksi Pekka Kytömäen runokokoelman Ei talvikunnossapitoa - siitä saa voimaa talveenkin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti