Tilaa vai fiilistä?


Ostin eilen sisustuslehden, pitkästä aikaa ostin lehden, jota oikeasti saatoin selailla käsissäni. Niin paljon löytyy nykyään netistä blogien ja sähköisten julkaisujen muodossa ja huomaan sen vaikuttaneen myös minun tottumuksiini. Harvoin tulee enää ostettua lehtiä. Nyt sen kuitenkin tein ja vietin mukavan kahvihetken upeiden kotien ja kauniin muotoilun parissa. Hymyilytti ehkä myös lehden positiivinen "Vihdoinkin kevät!"- otsikko, kun samaan aikaan ulkona satoi taivaan täydeltä lunta. Sellainen huhtikuu.

No, se ei kuitenkaan haitannut haaveilua. Täytyy nimittäin sanoa, että hieman on asunto-kuumetta ilmassa. Ikuinen vuokralla asuminen alkaa tympiä ja olisi mukavaa päästä omaan, vaikka pieneenkin asuntoon. Sen voisi sitten laittaa oman maun mukaan ja kuukausittain saisi rahat käyttää oman asunnon maksamiseen. Asunnon ostamista pidetään suurena asiana, ja onhan se, mutta ei siitä liian isoa kannata tehdä. Elämäntilanteet muuttuvat ja niiden mukaan on sitten vain edettävä. Ja harvoin ensimmäisestä omasta asunnosta tulee se loppuelämän koti.

Nyt olisikin mahtavaa kuulla teidän ajatuksianne! Mihin sinä kiinnität huomiota asunnossa, mitkä asiat ovat tärkeitä? Mistä haluat maksaa; tilasta vai tunnelmasta?

Lehdessä joku totesi, että koti pitää valita fiiliksen mukaan; sen tuntee, kun tulee asuntoon, että onko tämä oma. Mitä sä mietit? Järki käteen vai sydän edellä kohti ehkä vähän epäkäytännöllistäkin? Vai hyvä kompromissi?

Oletko asunnon ostamisen jälkeen miettinyt, että tähän ja tähän seikkaan olisi pitänyt kiinnittää huomiota tai valita toisin? Minä olen sellainen, että etsin hyvin pitkälle asuntoa, mistä löytyy uniikki tunnelma. Olen silti realisti sen suhteen, että meillä on aika paljon (liikaakin) tavaraa ja liian pieneen ei kannata ahtautua. 


Ajatus omasta kodista tuntuu mukavasti vatsan pohjassa. Näihin kuviin ja tunnelmiin.

Henna

Kommentit