Tampereen KUUMA kesä
Uulalaa! Se on kesä nyt enkä kai voi tarpeeksi hehkuttaa sitä, kuinka mahtava kesäkaupunki Tampere onkaan. No, eihän täällä oikeasti ole tällä hetkellä otsikon lupauksista huolimatta yhtään sen kuumempi kuin muuallakaan, mutta Tampere vaan on KUUMA. Sen lisäksi että täällä tapahtuu jatkuvasti kaikenlaista, on täällä kaupungin halkaiseva pauhaava koski, erilaisia rantoja istuttavaksi ja järviä uitavaksi, vanhoja rakennuksia, värikästä väkeä, sisältä ulos tunkevia kahviloita - ja sellaista hyvää säpinää.

Ehkäpä pieni kesäretki Manseen?


Alla pieni lista Tampereen tämän kesän tapahtumista!

12.6. järjestetään ensimmäistä kertaa tänä kesänä Rauhaniemen kesäkirppis. Siis huomenna! Ehkäpä siis pieni sunnuntainen löytöretki? Rauhaniemen kansankylpylä kannattaa pitää mielessä pitkin kesää jos järvivesi ja sauna kiinnostavat. Talvella voi sitten suunnata samaan suuntaan jättämään kolotukset ja murheet avantoon.

Jos juhannuksen suunnitelmat ovat vielä auki ja ajatuksissa on kaupunki-juhannus, niin Valtteri- festivaalia vietetään Tampereella 24.-26.6. paikkona Tullinaukio / Klubi / Pakkahuone / Telakka / Bar Passion. Mukana näyttäisi olevan monenlaista esiintyjää, joten tsekkaa löytyykö mieluisia tai sukella villisti tuntemattomaan! Ympäri kaupunkia näkyneet julisteet ovat saaneet aikaan sen, että jos paikalle haluaa, niin kannattaa ostaa liput pian.
2.-3.7. Tallipihalla järjestettävä SUVI-VINTAGE kannattaa pitää mielessä, jos pitää leppoisasta tunnelmasta ja toivoo hyviä löytöjä! Tapahtumassa on myynnissä käsityöläisten tuotteita ja vintagea, myyjiä saapuu ympäri Suomea. Lisäksi livemusiikkia, työnäytöksiä ynnä muuta mukavaa. En ole täällä ikinä itse käynyt, mutta kuulostaa siltä, että nyt täytyy pistäytyä.Tallipihan tapahtumat kannattaa muutenkin katsoa läpi ja jos ei tapahtumat ja härdellit kiinnosta, niin Tallipihalla suosittelen käymään ihan muuten vaan, vaikka kahvilla. Sieltä lähtee aina matkaan sellaista hyvää mieltä. Usein myös suklaata. Tallipihan Suklaapuoti löytyy muiden puotien lomasta.1.-7.8. vyöryy Tampereen Teatterikesä. Ohjelmisto vaikuttaa mielenkiintoiselta ja olen innoissani erityisesti siksi, että vihdoinkin taidan ehtiä itsekin paikalle esityksiä katsomaan. Haluaisin nähdä ainakin Seinäjoen kaupunginteatterin Rakkaita pettymyksiä rakkaudessa ja Q- teatterin Tavallisuuden aave. Hurraa kulttuuri! 
14.8. järjestetään Hämeenpuiston Puistofiesta. Fiestan ohjelma on vielä arvoitus, mutta se on varmaa, että tuolloin Hämeenpuisto on täynnä erilaista toimintaa useiden tahojen toimesta. Kokemuksia ja elämyksiä luvataan, joten ei kuulosta pahalta. Minusta on mahtavaa, että kaupungin keskustassa on tuollainen kaunis puistoalue kuin Hämeenpuisto ja että sitä on yhä enenevissä määrin ruvettu hyödyntämään paikkana, missä ihmiset voivat tavata ja viettää aikaa. Hämeenpuistossa on kesän aikana muitakin tapahtumia ja niitä voit käydä kurkkimassa täältä.


19.-20.8. pärähtää taas Blockfest Ratinan ympäristössä. Olin siellä viime vuonna ensimmäisen kerran ja olihan meininki kokemisen arvoinen, kun älytön ihmisjoukko tallasi Ratinan hiekkapölyssä jalkansa harmaiksi ja keinui musiikin tahdissa. Minuun festarit eivät musiikin puolesta ihan täysiä kolahda, mutta viimeksi Blockfestit sisälsivät näyttäviä artisteja ja aurinko helli kansaa, joten hauska meininki. Käy tyyppaa!Tampereen kahviloista ja muista helmistä riittäisi tarinointia ja jätänkin ne toiseen kertaan, mutta kyllähän Tampereen kesän yhteydessä on mainittava Pyynikin Munkkikahvila! Alkuperäinen löytyy Pyynikinharjulta ja toinen avattiin Keskustorille. Molemmissa on kiva tunnelma ja mahtavan mehevät ja sokeriset munkit, mutta itse lämpenen enemmän tuolle alkuperäiselle harjun siimeksessä sijaitsevalle Pyynikin näkötornille. Siellä syödyn munkin voi sitten myös kuluttaa kiipeämällä ihailemaan Tampereen näkymiä tornin huipulta. Minä olen laskeutunut sieltä myös alas - siis tornin ulkosivua! Polttarit ovat kenttä, missä tällaisiakin uusia kokemuksia voi kerätä, upeaa.Lisäksi tietysti eri kesäteatterit! Ja Laukontorin kojut! Ja Särkänniemi! Ja ja ja... Lisää kommentteihin, jos tulee mieleen jokin tapahtuma mitä ei voi missata!


Hyviä kesä- pöhinöitä kaikille!

Henna

Kommentit