Yö ilman yötä


Keskikesän juhla ja yöttömän yön juhla. Miten vihreää, niin syvää ja kaikissa sävyissä. Kukkia tyynyn alle ja onnen toiveita, taikoja ja ajatuksia tulevalle sadolle! Minä toivon tältä juhannukselta lämpöö ja lempee ja laitan kukat koristamaan hiuksia ja ruokapöytää. Toivon sellaista hyvää lempeyttä ja mielellään oikeasti lämmintä ilmaa, sillä vietän tämän juhannuksen Norjassa mukanani teltta, intoa ja muutama mahtava kanssaseikkailija.


Ylitin vuoret
Siinä meni raja

Taivaalla yö
saapuu hitaammin

Ikävöin hetken
Ja ikävöin toisen

Itkinkin jotain
Ehkä yleistä kauneutta
Ehkä odottamattoman ylevää tunnetta


Norjassa olen ollut kerran aiemmin, mutta rehellisellä kaupunkilomalla Oslon ympäristössä. Tämä viikko vietetään telttaillen keski-Norjassa ja olen aika innoissani. En ole ollut paljoa retkeilemässä, mutta tiedän nauttivani siitä; paikoitellen mukavasta epämukavuudesta ja siitä kun pienistä asioista tulee isoja ja tärkeitä. Pakkaan villasukat ja kaikenlaista mitä tiedän matkalla arvostavani - ja toivon osuvani oikeaan.


Alhaalla valoja
Ja niiden alla muita

Illallisaika
Ja joitain maita

Itkinkin jotain
Ehkä etäisyyttä muihin
Ehkä mittakaavan naurettavuuttaSuurkaupungin päällä
Syttyi raketteja
Oli katsokaas keskikesä
Itkin taas
Itkin taas
Ehkä rannassa palavaa puuvenettä
Ehkä muistoa sateisesta juhannuksesta
(Scandinavian Music Group)


Lähdenpä tästä metsästämään noita odottamattoman yleviä tunteita sekä hymähtelemään mittakaavan naurettavuudelle. En toivo niinkään itkeväni kuten laulussa, mutta kyllä aina pari kyyneltä voi tiristää yleiselle kauneudelle.

Lempeää juhannusta!

HennaKommentit