Monimutkaisen yksinkertainen leirielämä


Kuinka hyvin ulkona nukkuukaan! Tiesin, että tulisin pitämään siitä yhä, enkä ollut väärässä. Teltassa on oma tunnelmansa ja makuupussiin kääriytyneenä turvallinen olo. Nukuin joka yö kuin tukki, paitsi ekana yönä, kun yksi erittäinen ylitehokas lintu lauloi viereisessä puussa samaa sävelmää, uudestaan ja uudestaan. Oman elämänsä musikaalitähti varmaan, mutta rajansa treenaamisellakin! 


Hyvää hupia on myös se, kun tahtomattaan kuuntelee viereisen teltan keskusteluja, nauraa ääneen ja jää kiinni.


Oli hauska seurata ihmisiä camping- alueella; kuinka erilaisia tapoja ja mentaliteetteja ihmisillä on ja kuinka erilaisin lähtökohdin ja suunnitelmin matkalla ollaan. Osa viettää maksimissaan yhden yön samassa paikassa, toiset tuovat karavaaninsa tiettyyn paikkaan ja levittävät tavaransa kuin kesäkodiksi. Toisista näkee, että nyt ollaan hakemassa elämyksiä ja kokemuksia ja toiset ovat selvästi tulleet viettämään hetkeksi rauhallista, vähän erilaista arkea.


Meillä ei näin lyhyellä matkalla oikein päässyt rutiineja syntymään, mutta tietyistä asioista tuli nyt jo kivoja tapoja, kuten yhteiset aamupalat tai hampaidenpesu- reissut hiljentyneen leirin läpi. Sitten oli tietysti niitä asioita, jotka tulivat, vaikket olisi halunnut, kuten pissahätä juuri kun olet kömpinyt viileästä lämpimään makuupussiin.
Ja sitten tulivat ne sateet. Pieni sade ei haittaa, varsinkaan teltan kattoa vasten, mutta kaikki tuntuu jotenkin hankalammalta, kun "olohuone" muttuu äkkiä vesilammikoksi ja mielessä on pieni pelko lainehtivasta teltasta. Onneksi olimme varustautuneet varsin hyvin ja MacGyver- henkeä löytyi, joten vesi ei päässyt iholle eikä makuupussille asti. Onnea on Gore- Tex, saappaat, pressut ja hernekeitto pienen leiri-keittiön suojissa, vaikka saimmekin saksalaiselta herrasmieheltä välitöntä palautetta: "This place is not for eating." Sori siitä. Emme kuitenkaan saaneet kutsua tulla syömään hänen pramean matkailuautonsa suojiin.


Leiriolosuhteissa pienistä asioista tulee merkittäviä ja yllättäen jopa vanha vihollinen lämmittää; kiitos puuro, ehkä annan sinulle mahdollisuuden vielä jatkossakin.

Kaiken kaikkiaan ihanan monimutkaista, mutta yksinkertaista elämää. Lisää kiitos.

Henna


Kommentit