Äkkilähdöllä matkalle!Matkustaminen, ainahan se on mielessä jollain tavalla eikä vähiten näin sydäntalvella.

Pitkä joululoma mahdollisti tänä vuonna spontaanit päätökset ja haaveissa pyörivät erilaiset äkkilähdöt kohteina esimerkiksi eksoottiset Kuuba, Vietnam ja Thaimaa sekä erilaiset Euroopan viileämmät vaihtoehdot. Me olimme jo lähes varaamassa lippuja loikataksemme äkkilähdöllä Thaimaan aurinkoon, kunnes tajuntaan iski fakta, että eihän meillä ole tarpeellisia rokotuksia voimassa. Eipä sitten tullut moinen mieleen, vaikka on aika monet matkat jo tullut tehtyä. Pienet turhautumis-itkuthan siinä piti tihrustaa, kun tämä kaamoksessa vaeltava ja kalpea ihminen tajusi, ettei matka kuumuudella hellivän auringon luo tulisikaan toteutumaan.

Tässä siis opetus kaikille äkkilähdöistä haaveileville; laittakaa passi- ja viisumi- asiat sekä rokotukset kuntoon, niin äkkilähdöt kauemmaksikin onnistuvat. Monissa maissa, kuten esimerkiksi Thaimaassa vaaditaan, että passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta maahan saapumisen jälkeen.No pian kuitenkin google taas lauloi kuumana. Ensinnäkään en kaadu pienestä takaiskusta ja toisekseen, kun ajatus äkkilähdöstä on syöpynyt mieleen, ei sitä voi karistaa, vaikka ajattelisikin "lähdetään jos sopiva matka löytyy". (Varoitus, matkojen etsintä saattaa viedä koko loman ajan ja ajatukset, silti niukoin tuloksin.) Älyttömästi paikkoja maailmassa, vaan varsin vähän vaihtoehtoja kohtuullisella hinnalla lämpöä etsivälle. Haaviin tarttui kaiken googlaamisen ja pohdiskelun jälkeen monelle hyvin tuttu kohde, the one and only: Gran Canaria. 

Kanariansaaret - mitä mielikuvia se sulla herättää?
Niin minullakin.

En kuitenkaan ole ennakkoluulojen vanki, enkä siis usko, että suomalaisten kansoittamat rannat ja kuluneet turistikylät ovat koko totuus Kanariansaarista. Tämä matka ei luultavastikaan tule olemaan autenttisin, paikallisten elämään tutustuttava tutkimusretki, mutta ehdottomasti tutkimusretki kuitenkin. Matkustaminen on mielestäni aina mahdollisuus ja etuoikeus. Lisäksi luvassa on rentoutumista, aurinkoa ja tervetullut ympäristön vaihdos, ihanaa!

Toinen vinkki äkkilähdön etsijöille; älä epäröi liian pitkään. Matkat ovat haluttua tavaraa ja monille pakettimatkoille on tilaa vain parin paikan verran. Kannattaa päivittää hakusivuja ahkerasti, sillä matkanjärjestäjien äkkilähtö- sivut päivittyvät jatkuvasti.Meidän kohteemme on Las Meloneras, joka sijaitsee Gran Canarian eteläisessä osassa ja jota kuvataan "uudeksi Kanariaksi", sillä lähes kaikki on rakennettu viimeisen 10-15 vuoden sisällä. Odotuksissa on moderni, siisti ja vähän rauhallisempi kohde. Nämä kuvat sen sijaan ovat viime kevään Barcelonan matkalta. Espanjassa onkin tullut useampaan otteeseen käytyä, mutta saarilta löytyvät muistot menevät vuosien taakse. Mahtavia lapsuusmuistoja löytyy mm. Teneriffalta, enkä usko olevani ainoa suomalaislapsi, joka on 90- luvun hujakoilla noilla suunnilla matkaillut. Kuka ties Kanariansaaret saavat tulevaisuudessa osakseen samanlaisen nostalgisen retro- maineen, kuin vaikkapa vanhat Nintendot!


Toivotaan, että nyt satanut lumi ja pieni pakkanen olisi täällä vielä kun tullaan, niin pääsisi luistelemaan, hiihtämään ja ehkä vähän ruskettamaan naamaa myös järven jäälle!

Henna

Kommentit