VESI on maailman muisti


Minun kalenterissani ui ihmisiä.

Olen kalenteri- ihmisiä ja edelleen erityisesti paperisten versioiden rakastaja. Niissä on jotain henkilökohtaista ja pidän siitä, että on sivut, joita oikeasti voi selata ja täyttää. Tänä vuonna olen erityisen mielissäni kalenterista johon saan kuluvan vuoden menot ja ajatukset raapustella. Kalenteri on kaunis ja kätevä. Aukeamalla on yksi viikko ja valokuva sekä tilaa muistiinpanoille.

Valokuvakalenteri VESI 2017 on Lahden Muotoiluinstituutin valokuvauksen toisen vuosikurssin opiskelijoiden suunnittelema ja toteuttama kalenteri ja tänä vuonna se kertoo 12 tarinaa vedestä. Kalenteriprojekti jatkaa jo 1970- luvulla alkanutta perinnettä ja tuotto käytetään opintomatkaan."Pidämme puhdasta vettä itsestäänselvyytenä, mutta pysähdymmekö ikinä pohtimaan, mihin kaikkeen sitä tarvitsemme? Satavuotiaan Suomen kunniaksi tutkimme, mitä vesi meille merkitsee. Kaksitoista valokuvaajaa toivat esiin näkökulmansa. Kuvasarjat johdattavat ihmisten ja ilmiöiden sekä luonnon ja kaupunkimaiseman ääreen. Vesi tuo ihmiset yhteen, virkistää, viihdyttää ja on keskeinen osa luonnon kiertokulkua.
Vesi on maailman muisti."


Rupesin itsekin miettimään, että mitä kaikkea vesi merkitsee minulle. Sen lisäksi, että vesi tietysti on yksi elämäni edellytyksistä, niin sillä on monet eri kasvot ja tehtävät. Minulle vesi on jotain mihin liittyy hillitön määrä erilaisia muistoja, jotain mitä kaipaan Suomesta ulkomailla pullovesien äärellä, jotain mikä elää vuodenaikojen ja päivien tuntien mukana tarjoten erilaisia maisemia ja fiiliksiä, jotain mitä sataa usein taivaalta ja on päivästä ja hetkestä riippuen inhottavaa tai ihanaa, jotain mikä virkistää joka päivä. Vesi on eri muodoissaan jotain mitä voin rakastaa ja pelätä ja jotain niin ihmeellistä, etten voi sitä ikinä ymmärtää.Kaikilla on veteen oma suhteensa, mutta kaikki tarvitsevat vettä.
Toisille vesi on itsestäänselvyys. Toisille ei.

Ei yhtään surkeampi aihe kalenterille.

Henna

Kommentit