Tammikuun helmet


Hyvää helmikuuta! Nyt ollaan jo tässä, vaikka äsken vasta tanssittiin kuusen ympärillä ja vedettiin glögi- övereitä. Tammikuu meni vauhdilla, mutta mulle se oli yksi parhaista kuukausista vähään aikaan, monestakin syystä. Se sisälsi aika monta helmeä, joista yllä olevasta kuvasta löytyy kaksi:

irtiotto ja kirjat.

Loman hyvää tekeviä puolia ei voi vähätellä ja vaikka nautinkin Suomen lumesta, niin oli ihanaa päästä värien ja vehreyden keskelle. Ei irtioton tarvitse olla aina välttämättä ulkomaanmatka, joskus reissu uuteen ympäristöön riittää. Mä kuitenkin huomasin konkreettisesti sen, kuinka "valokylpy" ja ympäristön vaihdos toivat valoa ja perspektiiviä hiukan kaamos- masentuneelle mielelleni. Olisi huikeaa ja varmasti yhteiskunnallekin ihmeitä tekevää, jos joka talvi jokainen suomalainen pääsisi pieneksi hetkeksi jonnekin valo- ja lämpöhoitoon. Aina voi haaveilla..

Sitten kirjat; olen lukenut tänä vuonna kaksi kirjaa ja kolmas, vaatimattomasti Täällä Pohjantähden alla, on menossa! Olen tyytyväinen, sillä tuossa on jo enemmän kuin viime vuoden kirjat yhteensä. Ihan oikeasti! Sinänsä surullista, kuinka vähälle lukeminen on viime vuosina jäänyt, sillä olen aina nauttinut lukemisesta ja kirjastosta oli jo lapsena mahtavaa käydä penkomassa pino kirjoja kotiin. Yksi uuden vuoden tavoitteistani olikin löytää takaisin kirjojen ääreen, henkilökohtainen lukuhaaste, ja mahtavaa, kun voi jo tammikuussa huutaa CHECK! Tämä lukuhaaste on myös vähentänyt netissä roikkumista iltaisin, mikä on enemmän kuin jees.

Mielessä on ollut myös äänikirjoihin tutustuminen ja ehdotinkin työkaverille äänikirjojen haalimista yhteisille työmatkoillemme. Tämän hetkiset äänikirja- kokemukseni rajoittuvat lapsuuden äänikirjoihin; "Ping!- on aika kääntää sivua.".

Nyt kuitenkin kaipailisin teiltä hyviä kirjavinkkejä kommentteihin! Sekä uutuudet että klassikot ovat lukulistallani ja myös äänikirja- suositukset ja kokemukset ovat tervetulleita.

Henna


Kommentit