Lissabon ja aika juhlia


Täytin joku aika sitten 30 vuotta. Pyöreät vuodet vierähtivät täyteen lentäessäni jossakin Lissabonin ja Helsingin välissä. Yölennolla ei juuri tullut nukuttua, joten seuraavana päivänä olo oli hyvän väsynyt ja raukea miettimään menneitä ja tulevia vuosia sopivan kevyesti.Lissabon tuntui varsin sopivalta kohteelta tällaiselle eräänlaiselle "juhla-matkalle". Kaupunki on ihanan monikerroksinen, värikäs ja karhean kaunis, olematta kuitenkaan täydellisen siloiteltu. Jotkut paikat vaan tuntuvat heti omalta. Oli ihanaa istua paikallisten keskellä puistoissa, tilata espressoa portugaliksi paljastuen turistiksi ja maistella sardiineja ja mustekalaa eri tavoin. Lissabonin kaduille palaan täällä blogin puolella vielä myöhemmin - ja teen taatusti kaikkeni, että myös tulevaisuudessa oikeasti.


Syntymäpäivä- kuvaan valitsin UFF:lta ostetun suomalaisen värikkään ja ihanan ohuen hameen. Nuorempana minulla oli värikäs ja tyttömäinen vaihe, jolloin värien yhdistely, kukkamekot ja erilaiset kuosit olivat arkipäivää. Nykyään ne eksyvät harvemmin päälle tai ainakin harkitummin. Niitä käyttäessä kaipaan rinnalle usein jotakin yksinkertaista ja roisimpaakin tuomaan kontrastia.
Suosittelen Lissabonia kaikille. Suosittelen myös vanhenemisen juhlistamista kaikille, sillä vuodet on elämää ja elämä on hieno. Yritän olla sille hyvä ja intohimoinen seuralainen jatkossakin.

Henna


toppi / & Other Stories, mekko / vintage, sandaalit / Vogue


Kommentit