#whomademyclothes


En ole ollut aamulla erityisen huolimaton enkä ole menossa remppaamaan mitään tänään. Kieltämättä kuvaa katsoessa niin voisi ajatella.

Noin neljä vuotta sitten Rana Plazan vaatetehdas romahti Bangladeshissa. 1133 ihmistä kuoli ja yli 2000 ihmistä loukkaantui. Siksi joka vuosi tehdasrakennuksen romahduksen vuosipäivän yhteydessä vietetään Vaatevallankumousta ja nyt keväällä 2017 se järjestetään 24.-30. huhtikuuta. Kampanjan tavoitteena on tehdä vaateteollisuudesta vastuullisempaa ja läpinäkyvämpää ja on mahtavaa, että kymmenet tuhannet ihmiset ympäri maailmaa ovat mukana kampanjassa.

Ilokseni voin todeta, että aika monen vaatekaapistani löytyvän vaatteen alkuperää minun ei tarvitse erikseen kysellä. Useat vaatemerkit kokevat itse tärkeäksi pitää tuotantonsa eettisenä ja avoimena. Myös oma ajatteluni on vuosien varrella muuttunut, sillä ennen saatoin ostaa vaatteen ainoastaan sen ulkonäön perusteella. Ei kovin hyvä periaate noin niin kuin millään elämän osa-alueella.


On kuitenkin merkkejä joista pidän, mutta joiden tuotantoprosesseista en oikeastaan tiedä mitään. Yksi näistä on Levi´s ja tänään heitinkin Levikseni ympäri ja kysyin Instagramissa Levikseltä #whomademyclothesKuka minun Levikseni on tehnyt? Katsotaan tuleeko vastausta koskaan.


Jos haluat olla mukana kampanjassa, niin se on helppoa; pue jokin vaate päällesi nurinpäin, ota itsestäsi ja vaatemerkistä kuva ja jaa se sosiaalisessa mediassa. Merkkaa vaatebrändi postaukseesi ja kysy #whomademyclothes. Liitä mukaan hashtag #vaatevallankumous. Ja mikään ei tietenkään estä uhraamasta asialle ajatuksia vaikka kampanja loppuukin!

Kaikenlaisia lippusia ja lappusia sieltä vaatteiden sisältä aina löytyy hankaamasta ja kutittamasta - mutta ehkä se on hyvä jos se saa meidät lukemaan ne. Ja varsinkin jos ne tosiaan kertovat jotain!

Henna

Minut ja blogin löydät Instagramista nimellä @hennawallin !

Kommentit