Kokedama - riippuva puutarha kotona


Kun muuttaa uuteen asuntoon, niin jotkut asiat ja esineet asettuvat paikoilleen heti ja jäävät niille sijoilleen. Jotkut asiat taas jäävät roikkumaan kun arki alkaa ja ne hoidetaan hikipäässä tuparivieraiden jo vaeltaessa kohti uuden kodin lämmittäjäisiä. Jotkut asiat kuitenkin asettuvat uomiinsa ja löytävät oikeat paikkansa vasta kun asunnossa on asuttu tarpeeksi pitkään.

Joskus kuitenkin tarvitaan tuuria, sitä että astuu oikeaan kukkakauppaan ja tajuaa mitä on tietämättään etsinyt.


Olin puhunut miehelleni, että keittiön ikkunaan pitäisi keksiä jotain. Emme halunneet sinne verhoja eikä ikkunalautaa voinut jääkaapin takia laittaa, joten ikkuna oli vähän kolkko niin sisään kuin uloskin päin. En keksinyt ikkunalle mitään ennen kuin astuin tamperelaiseen Kukkakauppa Opuntiaan ja opin, että on olemassa asia nimeltä Kokedama.


Kokedama, eli sammalpallo, on perinteinen japanilainen istutustapa, jossa kasvin juurien päälle tehdään savesta ja turpeesta pallo, joka päällystetään sammalella. Se tehdään luonnosta kerättävistä tarvikkeista, joiden lisäksi tarvitaan narua ja kukka tai kasvi. Meillä roikkui ensin yksi kokedama, Nukkumatti, ja kun se näytti hieman yksinäiseltä killuessaan yksin ikkunalla, niin hankimme vielä pari lisäksi ja nyt niitä löytyy myös olohuoneesta. Veikeitä kavereita! Mielenkiinnolla odotan, että kuinka tulemme toimeen.


Kokedaman hoito ei onneksi vaikuta olevan kovin haastavaa; sammalpallo kastellaan kerran pari viikossa upottamalla hetkeksi veteen, pallo päästää hauskaa pulputusta ja kun se loppuu, kastelu on hyvä lopettaa. Sitten kevyt puristelu ja takaisin roikkumaan. Kasvista riippuu se, millaisessa paikassa se parhaiten viihtyy. Riippuu mistä roikkuu hehe.Suosittelen käymään Kukkakauppa Opuntiassa, jos kauppa ei ole vielä tuttu! Itselläni käy aina siellä jonkinlainen sekoaminen ja tekisi vain mieli kantaa sinne tuoli ja istua juomaan kahvia kaiken vihreän sekaan. Onneksi nyt on oma junglehome tekeillä. Oma riippuva puutarha!

Henna

Kommentit