Syksy yllä ja ympärillä


Kyllä sitä kummasti aina muistaa arvostaa terveyttä, kun on ollut kipeänä. Sen kunniaksi, että kehossa oli viimein energiaa ja mieli tuntui valoisammalta punasin huulet, letitin tukan, puin päälle muhkean villapaidan ja lähdin ulos. Ja syksy oli tullut.

Tämä kuvissa näkyvä villapaita on tamperelaisen PURA- merkin kaunotar, 100% villaa ja Suomessa tehty. PURAn tuotteissa korostuu käytännönläheinen kauneus ja luonnon vaaliminen materiaalien ja työtapojen kautta.


Syksy on mielestäni pukeutumisen suhteen parasta aikaa. Sen lisäksi, että se on vallannut pukeutumiseni, alkaa se näkyä myös kotona. Kun kevääseen liittyy kodin keventämisen ja karsimisen tarve, niin syksy tuo mukanaan jonkinlaisen pesänrakennusvietin- mukavoittamista, pehmentämistä, kaikenlaista mihin voi kääriytyä. Kynttilät palavat, valkea kaakeliuunissa, teehetket, joita en muuten yleensä juurikaan harrasta, sekä puolitahattomat tunnelmavalaistukset, kun illat äkkiä pimentyvätkin jo kovin varhain.


Tämän lisäksi kotona näkyvät pehmeät materiaalit sekä tummat ja syvät värit; ruskea, sammaleenvihreä, harmaan sävyt ja tänä syksynä joka paikassa hurmaava burgundinpunainen. En sido tiettyjä värejä tiettyihin vuodenaikoihin, sillä kaikki toimivat ympäri vuoden oman fiiliksen määrittelemänä. Silti materiaalit ja sävyt muuttuvat huomaamattakin syksyn ja talven tullessa.Näissä Marimekon Pieni Letto- lakanoissa aika hyvin kiteytyy minun tämän syksyn värini ja mielenmaisemani. Upea kuosi on Aino- Maija Metsolan ja se esittelee suomalaisen avosuon kasveja. En ole vuosiin ostanut meille lakanoita, mutta tämän printin nähdessäni tiesin, että näihin lakanoihin haluan tänä talvena kääriytyä.
Blogeissa ja lehdissä puhutaan jatkuvasti, rasittavuuteenkin asti, vuodenajoista ja säästä. Kuitenkin monet arjen asiat ja mielen liikkeet peilautuvat jollain tavalla juuri näihin luonnon muutoksiin ja näkyvät sitten eri tavoin myös ulospäin.

Ehkä löytyy ihmisiä, joita sää ja muuttuva luonto eivät juurikaan hetkauta, mutta itse en kuulu heihin. On mukavaa tulla vähän vaikutetuksi.

Vaikuttavia syyspäiviä teille!

Henna
Kommentit