Talviturkki kuntoon


Kotona taas! Tulin eilen kotiin Englannin reissulta ja tänään sain herätä ihanaan ensilumeen. Matkalle on kivaa lähteä, mutta aina on ihanaa tulla kotiin. Tänään sattui sopivasti vapaapäivä takan poltteluun ja kahvin keittelyyn. Ehkäpä tämä on nyt sitä hyggeilyä? Hiukan ärsyttävä sana mukavalle asialle. Tanskalainen termi "hygge" on kiireetöntä tunnelmointia, käpertymistä johonkin viihtyisään paikkaan. Kaikenlaista pehmeää, lämmintä, hyvää oloa. Eli juuri sitä, millä alkavaa kaamosta kannattaa pehmentää!


Pehmeästä puheen ollen; nyt onkin mahtavan kirpeät kelit villavaatteiden tuulettamiseen! Matkan jälkeen sellaiset arkiset asiat kuten vaatteiden peseminen ja tuulettaminen tuntuvat erityisen mukavalta. Tässä siis pari vinkkiä vaatteiden tuulettamiseen!

Tuulettaminen ei poista likaa, mutta raikastaa vaatteen. Usein pelkkä tuulettaminen riittää. (Ole tarkkana villavaatteen pesemisen ja pesuaineen kanssa!)

Valitse tuulelta ja suoralta auringonpaisteelta suojaisa paikka. (Itse luulin pari kertaa, että paitani oli varastettu, kun tuuli oli sen tiputtanut.)

Vaatteiden kannattaa antaa tuulettua ainakin pari tuntia. Tuuletusaika riippuu myös materiaalista.

Tuulettamisella voi välttyä hyönteisvierailta ja pakkasessa tuulettaminen tappaa pölypunkit.

Villavaatteita ei kannata säilyttää henkareissa, sillä ne saattavat venyä ja menettää muotonsa. Valitse hyvät ja tukevat henkarit myös tuulettamiseen.

Joskus käytön jälkeen vaatteen voi laittaa ulos tuulettumaan sen sijaan, että sen tunkee pesukoriin. Näin pesuväli pitenee, mikä on hyväksi niin vaatteelle, kuin ympäristöllekin!


Talvi tulee. Olisipa se kauniin valkoinen ja meillä kaikilla raikasta, pehmeää villaa talviturkkeinamme.

Henna

Kommentit