Ensimmäiset pikkujoulut


Vietin tänään ensimmäisiä pikkujouluja. Ne pidettiin ihan kahdestaan kotona verkkareissa ja villasukissa ja alkoivat aivan vahingossa. Oikeastaan siis raukea sunnuntai, joka sai sytyttämään kynttilät ja keräilemään herkkuja pöytään. Ihana tunnelma, glögi ja paras seura ylensivät tämän kotihetken virallisiksi ensimmäisiksi pikkujouluiksi!
Pikkujouluihin on helppo kasata kiva tarjoilu, vaikka ei olisi aikaa tai energiaa leipoa itse herkkuja. Ainakaan juhlia ei sen takia kannata jättää väliin! Minusta paras, aina toimiva kattaus on yhdistelmä juustoja, hedelmiä, pähkinöitä, pipareita, ehkäpä jotain makeaa ja tietenkin glögi. Näyttävyyttä ja jotain spesiaalia tuovat tähtianikset, ihanat granaattiomenan siemenet ja kuivatut hedelmät, esimerkiksi nuo viikunat, joita meillä pöydässä oli. Klassinen yhdistelmä pipari-sinihomejuusto toimii aina ja rakastan lisätä joukkoon vielä siivun sopivan kypsää päärynää! Oman osansa juhlan tuntua tekee kaunis kattaus.
Tällaiset hetket tuovat arkeen juhlaa ja aika pienellä vaivalla. Jos ei suurempia pikkujouluja tässä ilmaannu, niin järjestän hyvin mielelläni tällaisia ex tempore- hetkiä meille ja ystäville. Minulla tosin olisi uusi pitkä ja vihreä samettinen mekko, joka huutaa vaatehuoneesta päälle pääsyä sekä glitteriä ja kuohuviiniä! Ehkäpä pistän sen ylleni seuraavaan glögi-hetkeen. Miksipä ei?

Mitä sinä odotat pikkujouluilta? Pidätkö enemmän kotoisasta fiilistelystä vai isoista ja hohdokkaista juhlista?

Henna

Kommentit