Vuosi 2017 aakkosina


Eletään tämän vuoden viimeisiä päiviä ja on pienen vuosikatsauksen aika. Tässä minun vuoteni 2017 aakkosina- isot ja vähän pienemmät tärkeät jutut, teemat, muutokset ja suosikit!


Auto. Hankimme tänä syksynä ensimmäisen automme, lähinnä töiden asettamien haasteiden takia. Ristiriitainen kapistus, aikaa ja rahaa vaativa ja ympäristöä kuluttava, mutta monesti elämää helpottava. Katsotaan miten yhteiselomme sujuu.

Blogia kirjoitan nyt kolmatta vuotta ja hauskaa se on yhä. Silti välillä kerron blogistani häpeillen ja samalla silti mietin, että miksi ihmeessä. Parempi tehdä asioita täysillä tai ei ollenkaan.

Canaria oli valokylpymme pimeimpään tammikuuhun. Äkkilähtö hemmotteli ja antoi valoa kaamosväsymykseen.

D-vitamiini ja sen sekä muiden vitamiinien tärkeys, varsinkin täällä pimeässä pohjolassa, on suuri. Mielen ja kehon hyviinvointiin liittyviä asioita ei voi vähätellä ja pienet asiat merkitsee, kuten ihanat supermarjat aamuisin smoothiessa.

Englanti. Loma siskon luona Cornwallissa oli syksyn irtiotto ja ensimmäinen visiittini Etelä-Englantiin. Ihanaa seutua ja pieniä persoonallisia kaupunkeja!Freelancer. Ihana ja haastava freelancerin elämä. Tänä vuonna olen miettinyt paljon ammatillisia haaveitani ja freelancer- elämän haasteita ja iloja. Samalla, kun se kaikessa epävarmuudessaan on kuluttavaa, se on myös täynnä hyviä haasteita ja äkillisiä käänteitä.

Game of Thrones. Tämä sarja oli raaka ja aika kamala, mutta silti aika hyvä ja kaikki kaudet katsoimme noin kuukaudessa. Se kuukausi oli paljon Game of Thronesia se. Viimeistä tuotantokautta odotellessa.

Hyvinvointi kokonaisuudessaan on ollut paljon mielessä tänä vuonna, niin fyysinen kuin henkinenkin puoli. Avaimia hyvinvointiin on löytynyt useita, kuten työn ja vapaa-ajan balanssi, monipuolinen liikunta sekä hemmottelevat hoito- ja kauneustuotteet.

Ikääntyminen on tänä vuonna ollut mielessä erityisesti sen takia, että mittariin tuli pyöreitä vuosia se kolmekymmentä. Sen lisäksi, että silmäkulmiin on ilmestynyt pari uutta uurretta, tajuntaan on iskenyt se, miten elämä etenee ja kuinka sen haluaa käyttää. Ja samalla miten ihanaa elämä on!Jumppa. Olen käynyt tänä vuonna erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla enemmän kuin koskaan ennen, sillä liityin vuoden alussa GoGo- liikuntakeskuksen jäseneksi. En todellakaan ole käynyt salin katon alla edes joka viikko, mutta parhaimmillaan olen käynyt monta kertaa viikossa erilaisilla hien pintaan nostavilla tai kehoa huoltavilla tunneilla. Tänä aikana säännöllisen liikunnan merkityksen ymmärtäminen on kasvanut ja on ihanaa pitää itsestään huolta.

Kasvit ovat ruvenneet valloittamaan kotiamme. Olen aina pitänyt kukista, mutta viime aikoina niiden rinnalle on tullut rakkaus viherkasveja kohtaan. En minä mikään kasvikuiskaaja ole ja välillä noita onnettomia luontokappaleita kiikutetaankin hiljakseen kompostiin- mutta yritys on kova.

Lissabon valloitti sydämeni, kun vietimme siellä keväällä ihanan loman kaakelitalojen välissä harhaillen. Lissaboniin ja Portugaliin haluan ehdottomasti uudestaan!

Musiikki tuli ensimmäisenä mieleen tästä kirjaimesta. Se kertonee jotain.N oli yllättäen hankala kirjain, joten tässä muutama kuvaava sana: narskutus, nauru, nautiskelu, nostalgia, näyttämö.

Oman hiusvärin kasvatus on projekti, johon päätin kesällä lähteä, sillä olen ollut hiusten värjäys- kierteessä jo vuosia, osin tottumuksesta ja osin teatterityön asettamista vaatimuksista johtuen. Varsinkaan tällä luonnonkäkkärällä tukalla tämä ei ole kovin nopea projekti, mutta olen nyt kuitenkin ollut puoli vuotta värjäämättä hiuksia ja oma luonnollinen väri koristaa jo kivasti ohimoita. Toivotaan, että kärsivällisyys riittää.

Pyynikin kesäteatteri sävytti vahvasti viime kesäämme. Vaikka kesä kesäteatterissa oli rankka ja näytöksiä paljon, niin mukava työ ulkoilmassa ei ole yhtään huonompi yhdistelmä. Eläköön kesäteatterit!

Quinoa tai suomalaisemmin kvinoa on löytänyt tiensä ruokavalioomme. Kvinoa on etelä- amerikkalainen siemenkasvi, jota voi käyttää hyvänä vaihtoehtona vaikkapa riisille ja pastalle.Rauma tuli töiden puitteissa tutuksi kuluneen vuoden aikana. Joskus työt heittävät paikkaan, josta et tiedä juuri mitään ja äkkiä tunnetkin sen kadut ja parhaat kahvilat. Rauma on varsin viehättävä ja erityisesti Vanha Rauma. Hyvä kohde vaikka jouluostoksille tai kesäretkelle.

Suomi, tuo hieno kotimaamme ja sen vahvuudet ovat olleet tänä vuonna erityisen paljon läsnä, sillä olemme koko vuoden viettäneet Suomen synttäreitä. Onnea Suomi 100- vuotta!

Tansaniassa olemme juuri tällä hetkellä ja olen niin kiitollinen tästä matkasta!

Uskaltaa olla häpeilemättä enemmän oma itseni, vähättelemättä ja piilottelematta taitojani ja tekemisiäni. Se voisi nyt vaikka olla se tämän uuden vuoden lupaus tai tavoite.Viulunsoittaja katolla musikaalia olen ollut tekemässä viimeisen vuoden aikana. Tämä klassikkomusikaalin teemat ovat yllättävän ajankohtaiset myös tänä päivänä, kun ihmiset joutuvat jättämään kotejaan ja lähtemään tuntemattomaan. Taide puhuttelee ja ottaa kantaa, myös monet musikaalit.

Wedgie- farkut ovat uusi farkku- rakkauteni. Korkeavyötäröiset "mamma-housut" 80- luvun viballa. Kuinka paljon hyvin istuvat farkut tuovatkaan iloa.

Xmas. Tänä vuonna vietämme erilaista joulua täällä Tansanian lämmössä. Joulu ilman lunta, ilman lahjoja ja ilman tuttuja perinteitä on arvokas kokemus.

Yöuni kasvattaa arvostustaan listallani. Nukkuminen on ihanaa. Tunnen myös tarvitsevani enemmän unta kuin ennen ja mielelläni sille aikaa myös annan. Onhan se paras tapa hoitaa itseään ja palautua.Zuii Organic on tämän vuoden luonnonkosmetiikka- löytö. Erityisesti Zuiin ihanat huulipunat ovat olleet kovassa käytössä. En ole varmaan mikään vuosi käyttänyt näin paljon huulipunaa kuin tänä vuonna.

Åbo eli Suomen ihana Turku tuli tämän kirjaimen kohdalla mieleen ja erityisesti keikka siellä, kun pääsin laulamaan itse Niinistön Saulille. Eikös se nyt ansaitse oman kirjaimen hehe.

Ääni on työkaluni ja olen tänä vuonna päässyt käyttämään sitä monella tavalla, niin teatterin lavalla kuin ääninäyttelijän töissä. On mahtavaa oppia omasta äänestään jatkuvasti uutta ja samalla tajuta, kuinka tärkeää on pitää omasta kehostaan huolta.

Överi. Olla mielummin rohkeasti paljon ja överi, kuin laimea ja vaimea.Mikä oli sun iso juttu vuonna 2017? Upeaa vuotta 2018 meille kaikille!

Henna

Kommentit