Ei voi olla ajattelematta ja tuntematta


Kun matkalta palaa kotiin, tuttuun, on kiva huomata, että se tuntuu hyvältä. On kuitenkin hyvä huomata olevansa aina vähän erilainen, kuin lähtiessään. Eihän voi käydä katsomassa elämää päiväntasaajalla ja tulla muuttumattomana takaisin.

Ei voi olla ymmärtämättä olevansa monella tavalla etuoikeutettu, kun maailmalla matkustaa. Silti ei voi verrata onnellisuutta, kuvitella olevansa onnellisempi kuin joku toinen eri tavalla elävä.Ei voi tulla leijonalauman pysäyttämäksi hämärtyvällä tiellä, mennä sen jälkeen nukkumaan telttaan Serengetin kansallispuistossa hyeenan ulvoessa yöllä ja olla tuntematta mitään. Ei voi olla ihmettelemättä, miten yllä näkyvä tähtitaivas on keskellä pimeyttä kirkkaampi kuin koskaan.Ei voi olla hämmästelemättä luontoa, kun aamulla näkee Afrikan auringon nousevan. Eikä voi olla kunnioittamatta luontoa, kun näkee puhvelin kaatuvan neljän leijonan kynsiin silmien edessä.

Ei voi olla tajuamatta yhä selkeämmin asuvansa jään ja lumen maassa, kun saa upottaa varpaat kuumaan hiekkaan ja iho on lämmin päivän jäljiltä.Ei voi olla ihmettelemättä ihmisten tapoja ja toisaalta ymmärtää, että ihminen on kaikkialla kuitenkin aika samanlainen.
Ei voi olla hämmästelemättä ihmisen kauneutta.Ei voi olla hämmästelemättä ihmisen kauheutta.Ei voi olla huomaamatta asioita itsessään, joita haluaa muuttaa. Ei voi olla miettimättä omaa matkustamista, omia valintoja, omaa vastuuta, omaa osaa kaikessa tässä.


Ei voi olla tuntematta kiitollisuutta. Eikä voi olla haluamatta nähdä lisää.

Henna

kuvat 7, 8, 21, 23 Janne Simojoki

Kommentit