Hotelleista ja haalareista


Uusi viikko! Se alkaa minun osaltani hiljaisesti, sillä flunssa vaivaa ja ääni on kadonnut. Näistä kuvista on viini vaihtunut inkivääriteehen, vihreä haalari ohuisiin merinovilla vaatteisiin ja hotellin seesteys kodin tuttuihin kulmiin.

Pidän hotelleista. En kaipaa viittä tähteä, vaan minulle tunnelmallisuus ja toimivuus on tärkeää ja pienet asiat ylellisyyttä. Hotellielämässä viehättää helppous ja yksinkertaisuus, se ettei ole tuttujen asioiden ympäröimänä ja saa hetken olla erotettuna velvollisuuksista. Ja onhan se ihanaa luksusta, että hotellissa peti on pedattu ja puhdas pyyhe odottamassa, kun saapuu päivän seikkailuiltaan! Hotelli on lomalla monesti vain tukikohta, jossa käydään nukkumassa, mutta minusta miellyttävä hotelli on kuitenkin osa hyvää lomaa ja rentoutumista.


Hotellin valinnassa luotan paljon omaan intuitiooni sen sijaan, että antaisin majoituksista annettujen kommenttien liikaa vaikuttaa. Ihmisiä ja odotuksia on niin paljon, että vaikea on ikinä kaikkia miellyttää! Toki kommenteista ja hotellin kuvista vähän saa osviittaa, joiden perusteella suorittaa karsintaa. Isossa osassa hotellin valintaa minulla on sijainti ja tämän merkitys korostuu erityisesti kaupunkilomilla, jolloin päivät kuluvat pitkälti muualla kuin hotellissa. On mukavaa, jos siirtymisiin ei tarvitse käyttää liikaa aikaa ja päikkäreille pääsee nopeasti halutessaan! Lisäksi hotellin yksilöllisyys vaikuttaa usein valintaani ja suosinkin mielelläni putiikkihotelleja. Nämä ovat usein pienempiä, perhevetoisia hotelleja, joissa keskitytään erityisesti sijaintiin, palveluun sekä rakennuksen ja sisustuksen laatuun. Jos nämä asiat ovat kunnossa, niin siinä on aika hyvä resepti onnistuneeseen majoitukseen!


Jos hotelli on niin mukava, kuin meillä Roomassa oli, voi käydä niin, että pitkän päivän päätteeksi jää ihan mielellään hotellihuoneeseen, käy kylvyssä ja menee aikaisin nukkumaan pehmeisiin lakanoihin. Tai sitten vaikka intoutuu kuvaamaan kaunista tapettia, joka sattuu sointumaan omaan vihreään haalariin!

Niin ja nyt se hotellivinkki! Majoituimme viisi yötä Tree Charme- nimisessä pienessä hotellissa Trasteveren alueella. Sijainti osoittautui ihanteelliseksi; kauniin Tiberin rannalla, lyhyt matka keskustan ytimeen ja nähtävyyksiin sekä Trasteveren tunnelmalliset kujat ravintoloineen aivan vieressä. Asiakaspalvelu oli mahtavaa ja terassilla lämpölamppujen alla (tai vaihtoehtoisesti omassa huoneessa) syötävä aamupala oli hauska päivän aloitus. Ainoa pieni miinus on se, että sisäseinät ovat varsin ohuet ja viereisestä huoneesta kuului välillä ääniä. Tämä ei kuitenkaan suuremmin häirinnyt ja ulkoa kantautuva elämä jäi hyvin seinien ulkopuolelle. Tree Charmessa oli sitä Rooman charmia ja palaan paikkaan mielelläni jatkossakin (ja toivottavasti pian!).


Mitä sinä toivot hotellilta? Kippis alkavalle viikolle! Minä nostan tänään inkivääriteeni terveydelle ja Roomalle!

Henna

jumpsuit- haalari / New look

Kommentit