Miten pukeutua lumen ja jään maassa?


No nyt on talvi! Poskia punottaa ja varpaita kipristelee! Runebergintortut jäivät eilen välistä, mutta laskiaispullia on mennyt jo monta ja pulkkamäkeen pitäisi päästä. Kesähuitulat ovat kaukainen muisto vain ja villa lämmittää ihoa. Nautin talvesta, mutta tyylikkyyden ja käytännöllisyyden yhdistäminen näissä oloissa on haaste. Mukavuudesta en nimittäin halua tinkiä, mutta harmillisen usein se tarkoittaa, että kivasti pukeutuminen jää sinne jonnekin keväisempiin päiviin, kun asfaltti alkaa kuivua ja voi kulkea takki auki.

Ihan näin kevyissä vaatteissa kuin kuvat antavat ymmärtää en ole näillä pakkasilla ole ollut liikkeellä, vaan takki ja hattu todellakin löytyivät! Musta takki päällä näytin lähinnä mustalta möntiltä, joka on eksynyt valkoiseen maailmaan, joten päätin kuoria kerroksia kuvan ajaksi. Aika hyvin silti näissäkin asusteissa pärjäsi, sillä käytössä oli pari kikkaa, talvipukeutumiseni peruspilareita. Jaan ne nyt tässä teillekin!Luonnonmateriaaleja iholle
Tärkeintä on se, mitä on ensimmäisenä ihoa vasten. Luonnonmateriaalit suojaavat paremmin, kuten villa ja silkki, ne lämmittävät, mutta eivät hiosta. Minulla on näissä kuvissa merinovillakerrosto ihoa vasten ja sen päällä silkkiä ja villaa. 

Kerrospukeutuminen
Kerroksia voi olla useita ja sillä voi leikitellä, esimerkiksi poolon pukeminen alimmaiseksi on nyt in. Myös useamman takin pukeminen ei ole ennenkuulumatonta! Jos esimerkiksi villakangastakki tuntuu kovalla pakkasella liian ohuelta, niin sen alle voi laittaa vaikkapa ohuemman kevytuntuvatakin.

Löysät vaatteet
Erilaiset löysät housut ovat olleet kovassa käytössä, sillä en kestä yhtään kireitä farkkuja jotka on ahdettu sukkahousujen päälle! Ilma joka jää kerrosten väliin eristää hyvin ja vieläpä tuntuu mukavalta. Eikä löysien vaatteiden tarvitse olla nuhjuisia tai epäimartelevia, vaan niillä voi saada kivaa särmää asuun.

Lämpimät talvikengät ja villapohjalliset
Jos jalat jäätyvät peli on vähän niin kuin menetetty. Panosta siis hyviin talvikenkiin! Minulla on myös irtopohjalliset jotka ovat nahkaa ja villaa ja siirrän ne tarvittaessa talvikenkiini. Lisäksi talvisin käytössä olevat sukkani ovat pääosin merinovillaa tai villasekoitetta.


Asusteet
Asusteilla saa vaihtelevuutta tyyliin. Niissäkin kannattaa panostaa hyviin materiaaleihin ja asusteiden kanssa voi myös leikitellä kunnolla! Esimerkiksi pelkkä hattu voi vielä koko asun tyylistä toiseen. Käy vaikka katsomassa suomalaisen KN Collectionin kauniit hatut.

Pipo on ehdoton.
Ei lisättävää. Osta sellainen mitä pidät mielelläsi.

Panosta kivaan ja hyvään takkiin
Tai vaikka pariin. Takki on talvella kuitenkin se eniten käytetty vaate, joten siihen kannattaa mielestäni investoida. Itselläni on tällä hetkellä haaveissa ja etsinnässä kunnon untuvatakki.


Sellaisia syvällisen pinnallisia talvityyli-mietteitä! Jäikö joku hyvä vinkki kertomatta!?

Henna


housut / second hand, silkkipaita / vintage, villatakki / Levi´s, kaulahuivi / Balmuir, hanskat / Mutka, laukku / Paul Costelloe, kengät / Caprice

Kommentit