Outoja asioita, kummallisia käytäntöjä


Aina välillä tulee eteen sellaisia asioita, joita ei vaan ihan voi ymmärtää. Nämä eivät ole luokassa "kyllä minä niin mieleni pahoitin" tai suuria yhteiskunnallisia ongelmia, mutta ihan vaan huomaan ihmetteleväni välillä. Tällaisia ajatuksia tähän tiistaihin, olkaa hyvä!

Ihmisen luonnollinen ilme. Kävin ottamassa uuden passikuvan ja ohjeistuksen mukaan kuvassa tulee olla luonnollisesti, eli suu kiinni ja hampaita ei saa näkyä. Aah mitä? Kuka määrittelee sen, mikä on kenellekin luonnollista? Oma perusilmeeni on suu auki, joten oikeanlaisen passikuvan saaminen on aina pieni taistelu. Kyllä se kuva saadaan, mutta luonnolliseksi en niitä otoksia ensimmäisenä kuvailisi.

Paljaat nilkat pakkasella. Niitä näkee. Tällainen villaan kääriytyjä ei ymmärrä tämän trendin hienoutta.

Käyttäytyminen yleisissä saunoissa. Joku laittaa kysymättä koko saunan väen pyörimään kuumuudesta ja toinen heittää vesikiulun tyhjäksi ja lähtee, jolloin jäljelle jääneet hetken pälyilevät viilentyvässä saunassa, että kuka lähtee hakemaan vettä.

Jatkuva kaaos kirppareilla. Kun pitää kirpputoripöytää, niin aina vaan ihmetyttää se, miten ihmiset saavat yhdessä vuorokaudessa pöydän aivan sekaisin; tavarat on myllätty ja niitä löytyy vääristä pöydistä. Olisi hauskaa yllättyä joskus siitä, että tavarat olisivat löytäneet takaisin paikoilleen.


Hyödyttömät kuvat. Katselen toisinaan huvin vuoksi asuntoja ja haaveilen. Aina välillä eteen tulee sellaisia myytäviä kohteita, joista otettuja valokuvia en voi ymmärtää. Kuvat saattavat olla hämäriä ja tärähtäneitä ja ne on otettu kuvakulmista, joista ei saa mitään käsitystä tilasta. Tai sitten ne ovat viimeisen päälle laadukkaita ja kauniita, mutta lähikuvia esimerkiksi kukkakimpuista ja tarjottimelle asetelluista kynttilöistä ja kahvikupeista. Kuvien ei tarvitse olla ammattitasoa, mutta sen verran kannattaisi vaivaa nähdä, että kuvista saisi edes jonkinlaisen kuvan asunnosta. Siitä olisi hyötyä niin myyjälle kuin ostajallekin!

Urheilutoimittajien jankkaavat kysymykset. Pettyneiden ja väsyneiden urheilijoiden grillaaminen saa tasaisin väliajoin hämmästelemään.

Kiire ilman hyötyä. Aina ihmetyttää se, kun ihmiset lentokentillä rynnivät jonottamaan heti, kun boarding lennolle alkaa. Lento ei kuitenkaan lähde yhtään sen aikaisemmin. Sen sijaan, että voisi ottaa vielä iisisti, joutuu seisomaan jonossa ja sen jälkeen istumaan koneessa, jossa ei tässä vaiheessa yleensä edes ole vielä ilmastointi päällä.

Siinä ne! Onneksi ihan kaikkea ei myöskään tarvitse ymmärtää ja kukin tyylillään. Itsekin olen varmasti useammin kuin kerran antanut ihmisille ihmettelemisen aihetta puuhillani. Mitä sinä huomaat kerta toisensa jälkeen ihmetteleväsi?

HennaKommentit