Vuoden 2018 kiinnostavimmat matkakohteet top10


Maailma on täynnä niin upeita paikkoja, että ei kai ikinä voi saada kylläkseen. Viime vuosi oli minulle aika hyvä matkustusvuosi, kun pääsin käymään Tansaniassa ja Sansibarilla, Roomassa, Etelä-EnglannissaTallinnassaLissabonissa ja Kanarialla. Monta erilaista kohdetta ja erityyppistä lomaa. Tälle vuodelle ei ole tällä erää suurempia matkoja tiedossa ja viime vuonna tuli lennettyä sen verran paljon, että tänä vuonna matkustamiseni taitaa painottua muihin kulkuvälineisiin ihan tätäkin tasapainottamaan. Aina voi kuitenkin haaveilla ja ehkäpä joku näistä toiveista vielä toteutuukin!

Tässä tämän vuoden matkahaaveiden top10 sekalaisessa järjestyksessä!


Islanti

Islanti houkuttellut jo monta vuotta karulla kauneudellaan. Olisi mahtavaa ottaa auto alle, laittaa Sigur Rós soimaan ja lähteä kiertelemään tuota kaunista saarta, patikoimaan ja kokemaan ne kuuluisat kuumat lähteet. Kuvat vesiputouksista, villapaidoista ja islanninhevosista saavat tosin miettimään, että saako minua tuolta enää ikinä pois, jos sinne menen.


Japani

Upea Japani. Kirsikankukat, sushi, rikas ja omaleimainen kulttuuri, pikkukylät, samuraiden linnat, muinaiset temppelit, ihmeelliset maisemat. Japaniin liittyy jotakin sellaista mystiikkaa, mikä on pakko joskus päästä kokemaan.


Venäjä

En ole ikinä astunut valtavan itäisen naapurimme maankamaralle. Se on sinänsä outoa, koska matkakuumetta on riittänyt ja Venäjä on lähellä. Ehkä Venäjä on tuntunut jotenkin hallitsemattomalta, vähän pelottavaltakin? Se on kuitenkin hyvin monimuotoinen maa, johon tahtoisin tutustua aina Pietarista ja Moskovasta Baikaljärvelle asti eikä Trans-Siperian junamatkakaan Venäjän halki kuulosta yhtään huonolta.


Kanada

Kanada on alkanut kiinnostaa oikeastaan vasta viime vuosina. Maassa tuntuu olevan jotain kovin tuttua, mutta silti erityistä ja jylhät maisemat ja luonto houkuttelevat retkeilemään. Ehkä täällä jättimäisten puiden katveessa meidän tulisi vaatimattomasti korkata meidän vielä käyttämätön telttamme?


Tanska

Ja erityisesti se Kööpenhamina. Kööpenhamina, johon niin moni tuntuu hullaantuneen, joka on kuulemma paras paikka pyöräillä ja mikä on täynnä värikkäitä taloja, kukkia ja kaunista designia. Mielelläni viettäisi päivän jos toisenkin syömällä eväitä Köpiksen puistoissa, pyörän selässä ja tietenkin käymällä Tivolissa, maailman toiseksi vanhimmassa huvipuistossa.


Kuuba

No niin, Kuuba. Se mystinen, pitkään niin eristäytynyt maa, joka vähitellen avautuu muulle maailmalle. Tuntuu, että sinne pitäisi päästä nyt, sillä maa muuttuu vauhdilla ja sitä myötä maan turismi. Musiikki, vallankumouksellinen historia, salsa, elämä menneisyyden ja tulevaisuuden välissä. Sen tahtoisin nähdä.


Lappi

Olen viime vuosina kiinnittänyt enenevissä määrin huomiota siihen, kuinka eksoottinen maa Suomi on. Olenhan sen aina tiennyt, mutta muualla matkustaminen kirkastaa myös oman kotimaan erityisyyttä! Olen matkustanut melko paljon Suomessa, mutta lähinnä suurissa kaupungeissa ja aivan pohjoinen, Pyhätunturista pohjoiseen, on minulle vielä tuntematonta maastoa. Olen siis tullut tulokseen, että joskus sen sijaan, että ostaa lentoliput maailmalle, täytyy lähteä suunnitelmat avoimina kohti pohjoista, kohti tuntureita, revontulia ja autiomajoja.


Vietnam

Vietnam tuntuu viime vuosina kasvattaneen suosiotaan lomailijoiden keskuudessa. Sen kauniit rannat, kulttuuri, ruoka ja rikas historia kiinnostavat. Maata verrataan suosikkikohde- Thaimaaseen, mutta sen sanotaan olevan aidompi ja koskemattomampi. Saa nähdä kuinka pitkään.


Marokko

Marokko buumia on ollut näkyvillä viime vuosina, kun ihmiset ovat halunneet matkustaa tuohon Afrikan luoteisosan maahan täynnä värikkäitä basaareja ja eksotiikkaa. Saharan aavikkolle olisi mahtava päästä ja kyllä minä Marokosta pari kaunista käsintehtyä mattoa mielelläni kotiin ostaisin!


Montenegro

Balkanin alue kiinnostaa, Montenegro sekä maat kuten Slovenia ja Bosnia-Hertsegovina. Olisi hauskaa ottaa rinkka selkään ja mennä vaikka junailemaan ympäriinsä tätä aluetta, jota turistimassat eivät vielä ole kansoittaneet.

Mihin näistä paikoista lähtisit ensimmäisenä? Entä mikä on sinun ehdotuksesi kohteeksi vuonna 2018?

Henna


kuvat: Pixabay


Kommentit