Mikä keväällä kiinnostaa?


Mämmiä olen nautiskellut jo hyvän tovin, tuota kummallista möhnää. Kyllä se vaan maistuu hyvältä taas vuoden jälkeen!

Jakkupuvut alkoivat äkkiä pyöri ajatuksissa ja havahduin siihen, että niitä onkin nyt ollut näkyvillä monessa paikassa. Sama pätee ruutukuosin uuteen tulemiseen. Housupuku voisikin olla tämän kevään muoti- hankintani- ehkäpä juuri ruudullisena! Myöskään jokin pastellisävy ei olisi huono. Laventelin sanotaan olevan tämän kevään ykkössävy, mutta minua se ei ole vielä ihan vakuuttanut. Kevät olisi hyvä ottaa vastaan jakkupuvussa, sitten kun asfaltti on kuivaa ja koroissa on kevyt kulkea.

Rottinkikalusteet ja punotut esineet,  kuten esimerkiksi korit kiinnostavat. Muistan ajan, kun rottinki oli niin vanha juttu ja kaikenlaiset vanhat rottinkikalusteet heivattiin viileästi kiertoon. No, yllätys yllätys, ne ovat täällä taas! Lämpimät luonnonsävyt ja materiaalit tuovat pehmeyttä sisustukseen ja yhdistyvät kivasti esimerkiksi viherkasvien kanssa. Meille haluaisin erityisesti pienen rottinkisen, mielellään pyöreän sohvapöydän. Mistähän sellainen löytyisi hmm.

Tulppaanit ovat yksi kevään konkreettisista merkeistä. Pääsiäiseksi täytyy ostaa jokin herkullisen värinen tulppaanikimppu kotiin. Näissä kuvissa näkyvä kukka on mimosa, naistenpäivältä jäänyt tuoksuva kaunotar. Italiassa mimosa on perinteinen naistenpäivän symboli ja miehet kiikuttavat niitä elämänsä naisille.Keittiöremontti polttelee mielessä! Vielä ei ole mitään kovin konkreettista tapahtunut keittiön seinän rapsuttelua lukuunottamatta. Aikaan saatu varissut laasti ja jäljet seinässä ovat tosin hyvä motivaattori alkaa toimia. Haluaisimme purkaa vanhan kulahtaneen keittiön, joka on vähän liian koristeellinen ja ahdas makuumme. Haussa on nyt tilaa ja pintojen päivitystä!

Lisääntynyt valo on huikeaa ja kevään läheneminen alkaa olla sen myötä konkreettisempaa. Vähän väliä havahtuu siihen, että illalla kävellessä onkin vielä valoisaa. Myös klassinen keväinen tarve pestä ikkunat ja siivota koti nostaa taas päätään.

Iso viherkasvi tuomaan vehreyttä kotiin on hankintalistalla. Viherkasvi-rakkaus ei ole laantuakseen, mutta täytyy myöntää, että talvi on ollut meidän viherkasveillemme julma ja muutamakin yksilö on poistunut joukosta. Osasyynä voi toki olla valon lisäksi myös oikeanlaisen hoidon puute..

Venäjä on matkakohteenamme ensi viikon lopullakun suuntaamme neljän päivän minilomalle Pietariin! Tämä on ensikosketukseni Venäjään ja olen kyllä aika innoissani, että pääsen näkemään edes hieman tuota itäistä naapuria! Onko teillä hyviä Pietari- vinkkejä?


Nyt taidan laittaa kahvipannun porisemaan ja vietän sunnuntai-illan villasukissa rennosti kotona. Kävin nimittäin äsken retkiluistelemassa Näsijärvellä. Ajattelin, että kiva sää ja vapaapäivä- eli ulos! Liikunta tekee hyvällä keholle ja mielelle, kirkastaa ajatuksia. No, jäälle päästessä kova tuuli otti virnuillen luulot pois, sillä toiseen suuntaan mennessä taistelin kaikin voimin vastatuulta vastaan, korvaa särki, silmät vuotivat, harmitti ja silti tuntui, että matka ei edistynyt. Turhaa, miksi tulin? Takaisin tullessa myötätuuli työnsi sellaiseen kiitoon, että olisin luultavasti päässyt perille tekemättä juuri mitään. Voittajafiilis, hyvä kun lähdin, hurraa urheilu ja elämä. 

Kotimatkalla mietin, että tuollaista se elämäkin välillä on; toisinaan ihanaa myötätuulta missä liihotella ja välillä kompurointia vastatuulessa. Mutta usein siitäkin on jotain hyötyä, tällä kertaa hiki ja punaiset posket. Tämän syväluotaavan tarinan siivittämänä toivotan teille loistokasta alkavaa viikkoa ja myötätuulta! Ja nyt sitten sitä kahvia.

HennaKommentit