Korkokenkiä ja villasukkia


Hyvää vappua ja toukokuuta te kaikki munkilla ja simalla kuorrutetut! Täällä taas! Toivon, että teillä on ollut ihana huhtikuu. Itselläni se sisälsi syntymäpäivät, remonttia, uusia ja vanhoja töitä sekä töiden hakua ja taas vähän remonttia.

Ja olihan tuo vappukin tuossa! Minä nautin tänä vuonna munkin sijaan tällaisen portugalilaisen Pastel de nata- leivoksen, johon vuosi sitten tutustuin Lissabonin matkalla. Silloin en ollut niistä edes kuullut ja nythän niitä saa jo tuosta viereisestä Lidlistä. Parhaalta se maistui puistossa Portugalin auringon alla, mutta toimii todistetusti myös viileässä Suomen vapussa.


Olen aina pitänyt vapun äkillisestä saapumisesta tuoden kevään keveyttä ja hersyvää iloa. Nyt se ei sisältänyt mitään maata mullistavaa, vaan sujahti ohi ilman suurempaa glitter-sadetta. Sainpa sentään hiukan juhlia punaisissa Minna Parikoissani ilta-auringossa ja vaihtaa ne sitten villasukkiin ja nukahtamiseen elokuvan äärellä. Vapputoria en tällä kertaa edes kaivannut, mutta ilmapallon olisin voinut haluta, vaikkapa sellaisen nostalgisen papukaija- pallon. Ehkäpä sitä ei tarvitse odottaa seuraavaan vappuun?

Minkä ilmapallon sinä valitsit ja löytyikö uusia vappuherkkuja? Kesä on muuten ihan kulman takana. Tuntuu hyvältä.

Henna

Kommentit