Ei pelkkää borssikeittoa ja maatuskoja


Tällä hetkellä menen Norjan ja Pohjois-Suomen hulppeissa maisemissa! Kauneus hengästyttää, eväät maistuvat parhailta ja teltta uhmaa säätä kuin säätä. Matkustaminen ja käynnissä olevat MM- kisat toivat mieleen kuitenkin erään toisen reissun, nimittäin maaliskuussa tehdyn miniloman Pietariin Venäjälle. Kaupunkiin, jossa siis nyt juuri potkitaan kovasti palloa.


Jostain syystä tuo itäinen maa on jäänyt vieraaksi ja on jo jonkin aikaa tuntunut, että jää täytyy murtaa, raja ylittää, tutustua naapuriin. Allegro- juna vei meidät kätevästi muutamassa tunnissa Pietariin ja muutenkin junalla matkustaminen lämmitti mieltä. Viime vuonna tuli tutkittua maailmaa lentäen useampaankin otteeseen ja tänä vuonna pyrkimyksenä onkin seikkailla muilla keinoin.Sää Pietarissa oli maaliskuun lopussa vielä varsin kolea ja viileä viima sai kietoutumaan tiukasti villakangastakkiin. Haluan ehdottomasti kokea kaupungin vielä kesän lämmössä ja vehreänä! Ylipäätään tuo suuri metropoli pääsi yllättämään isoudellaan ja monimuotoisuudellaan. Arvasinhan, että paikka on hieno, mutta vaikutuin silti siitä, kuinka vain muutaman tunnin päässä kotiovelta naamalle lävähti niin paljon mielenkiintoista historiaa yhdistettynä berliinimäiseen kaupunkikulttuuriin.


Nevsky Prospekt on suuri pääkatu, jonka varrelta ja ympäristöstä löytyy paljon kauppoja, ravintoloita ja majoitusta. Meidän hotelliksemme valikoitui Golden Triangle Hotel, jota voin kaikin puolin suositella! Tämän lisäksi suosittelen kävelyä kaupungin läpi virtaavan Nevan varrella, lukuisia mielenkiintoisia museoita täynnä historiaa ja nykypäivän Venäjää, hienoja vanhoja kirkkoja sekä vanhaa henkivää metroa ja metroasemia. Ja kyllä siihen perinteiseen borssikeittoon ja käsintehtyihin maatuskoihinkin kannattaa tutustua. Punajuurta ja maalattuja tyyppejä.

Tällä reissulla tuli kierrettyä monta kaupungin nähtävyyttä ja historiallisesti tärkeää kohdetta. Eremitaasi on vierailun arvoinen! Se on yksi maailman suurimmista taide- ja kulttuurihistoriallisista museoista, johon kuuluu myös keisariperheen entinen asuin- ja edustuspalatsi Talvipalatsi. Rakennus itsessään on jo yksi taideteos ja jos sen haluaisi kiertää rauhassa kokonaan, niin siihen kannattaa varata koko päivä. Kävimme myös Iisakin kirkossa, Pietari-Paavalin linnoituksessa, Verikirkossa, sekä parissa museossa, joista varsinkin nykytaiteen museo Erarta oli vaikuttava.


Aina ei tarvitse mennä kauas.

Henna


Kommentit

Lähetä kommentti