Flow, jääkahvi ja muuta makeaa


Jääkahvi. Näillä keleillä kuuma sumppi on monesti vaihtunut kylmään kahvijuomaan ja kotona niitä olen väsäillyt helpolla ohjeella: lasiin reilusti jäitä, päälle kylmää vahvaa kahvia, sopivassa suhteessa (kaura)maitoa, loraus vaahterasiirappia ja sekoita. Hyvää vaikka mies sanoikin, että näyttää ihan kuravedeltä haha!

Eläinkuosit kiinnostavat ehkä ensimmäisen kerran ikinä. Tosin sopivassa määrin ja harkitusti! Tämä UFF:ilta löytynyt hulmuava hame on ollut tämän kesän luottovaate.


Elena Ferranten Napoli- sarja on pitkästä aikaa kirjasarja, joka imaisi tarinansa äärelle niin, ettei meinannut malttaa kirjaa käsistään laskea. Kun olin lukenut lainassa olleet kaksi ensimmäistä osaa, kävelin kirjakauppaan ja ostin kolmannen, jotta saisin sen heti luettavaksi. Tätä ei olekaan hetkeen tapahtunut! Sarja alkaa 60- luvun Napolin työläiskortteleista ja keskiössä on kahden tytön välinen ystävyys ja sen kauniit ja riipaisevat sävyt. Sarjan kolme ensimmäistä osaa löytyy jo suomeksi, mutta neljättä saadaan vielä odottaa.Karhunvatukat. Nyt on niiden aika. Ihania, makeita möllyköitä - kunpa näitä saisi poimia pensaasta ympäri vuoden. Tiputtelin marjoja kokonaisina aamun smoothieen ja niinhän siinä kävi, että jokaiselle lusikalliselle toivoi purskahtavaa yllätystä.

Flow Festival on juuruttanut itsensä aika hyvin osaksi monien loppukesän rientoja. En ole itse ollut vielä koskaan paikalla, mutta kuvien ja tarinoiden perusteella olen saanut hattaraisen ja hauskan kuvan festivaalista, joka kerää Helsigin Suvilahteen viikonlopuksi tuhansia ihmisiä. Huomenna mukana vihdoin myös minä, kivaa! Katsotaan mistä ne ihmiset puhuu.

Nyt kiinnostavat myös hapsukorvikset, vyölaukut, klassikkonäytelmät, Patti Smith (esiintyy Flow´ssa!), opiskelu, koulutarvikkeet (pari viikkoa koulun alkuun!), omakotitalot ja telttailu. Pieniä ja isoja asioita aaltoilee aina mieleen ja elämään. Uutta ammattia ja rakkautta hapsukorviksiin en ehkä laittaisi samalle viivalle, mutta niin se vain on- isoja ja pieniä asioita tulee ja menee; jotkut jäädäkseen, jotkut aiheuttaakseen hetken sydämen sykkeitä, ehkä muokkaavat vähän, sitten unohtuvat, jäävät tärkeiksi tai johtavat johonkin uuteen.

Hennahame / second hand, toppi / Minimum

Kommentit