HELLE


Tuulettimet on ostettu loppuun, jääkahvit syrjäyttäneet kuumat sumpit, sukkien olemassaolo on unohtunut, päivissä tuntuu olevan enemmän tunteja, jokainen kaupunki on pukeutunut toinen toistaan ihanamman kesäkaupungin juhla-asuun, ihmiset ovat heittäneet pukukoodit nurkkaan ja lampsivat kosteissa uikkareissa rannalta pääkatua kotiin. Helle on jakanut ihmiset niihin, jotka vaatteet ihoon liimautuneena elävät täysiä jokaista kesäpäivää ja niihin, jotka kaipaavan kipeästi viilentävää tuulta, raikasta ilmaa. Niihin jotka valvovat kuumuudesta ja niihin, jotka valvovat kesäyön huumassa.
Ihana, harvinainen kuuma kesä, joka tuntuu kestävän lähes yhtä kauan kuin lapsuuden kesät! Tämä helle on käsinkosketeltavaa; se tarttuu kuumuudesta nihkeään ihoon ja saa ihmiset rannoille ja siestalle varjoon. Meillä ei ole tuuletinta, sillä ei edes tullut mieleen kesän alkaessa ostaa sellaista. Sitten olikin jo myöhäistä. Järvivesi on kuitenkin ollut viilentävä ystävä ja ikkunoista iltaisin tulviva tuuli on luonut illuusiota raikkaudesta.
Minulle tämä heinäkuu on ollut helmi. Hikinen ja huumaava, vaan varmasti yksi parhaista. Tämä kesä tuntuu iholla ja mielessä vielä marraskuussakin. Sitten kun aikanaan taivutaan syksyyn, niin otan sen tuulet riemulla vastaan.

Henna

Kommentit